Με προβολείς φωτίζουν τα Ελληνικά φυλάκια στον Έβρο οι τούρκοι

Με προβολείς φωτίζουν τα Ελληνικά φυλάκια στον Έβρο οι τούρκοι

Οικονομία χρόνου, μέσων και δυνάμεων. Διαχείριση κρίσεων. Από τα τεκταινόμενα με τους τούρκους τόσο μεταξύ μας όσο και στις επιχειρήσεις τους στην Αφρίν έχουμε διδάγματα (lessons learned); Επιβάλλεται επαγρύπνηση αλλά και σοβαρή αντιμετώπιση...

Στα πλαίσια του εν εξελίξει υβριδικού πολέμου που εκτελεί η Τουρκία εις βάρος της χώρας μας και πιθανώς σε μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου από την Παρασκευή έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προβολείς με τους οποίους, φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια στις Καστανιές.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο -βλ. Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας στην Ελλάδα και η μη αντίδρασή μας– η Τουρκία μας μετράει ενώ παράλληλα διενεργεί υβριδικό πόλεμο εναντίων μας.

Το ζητούμενο από την πλευρά μας είναι αν θα ληφθεί η πολιτική απόφαση να αντιδράσουμε, με σοβαρότητα, ή για ακόμη μία φορά θα είμαστε ψύχραιμοι με το κεφάλι χωμένο στην άμμο εν είδει στρουθοκαμήλου! Προφανώς και για να προλάβουμε καλοθελητές με την λέξη αντίδραση δεν εννοούμε να κάνουμε πόλεμο, τον οποίο πόλεμο και απευχόμαστε αλλά επίσης είμαστε από εκείνους τους ελάχιστους που πιστεύουν ότι η διαρκής υποχωρητικότητα μας τον φέρνει ολοένα και πιο κοντά.

Ακόμα και τώρα λοιπόν τα επιτελεία να καταστρώσουν σχέδια αντιμετώπισης της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας και επιτέλους η πολιτική ηγεσία να πράξει τα δέοντα αυτονόητα, σε κάθε σοβαρό κράτος.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο