Με 153 ψηφίστηκε το πρωτόκολλο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Με 153 ψηφίστηκε το πρωτόκολλο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών».

Ψηφίστηκε 153 ναι 140 όχι στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η κύρωση του Πρωτόκολλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της Σκοπίων.

Ειδικότερα, σε σύνολο 294 βουλευτών υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές, όχι 140 βουλευτές και ένας παρών.

Την κύρωση του Πρωτοκόλλου υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές. Οι, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Έλενα Κουντουρά.

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν έξι βουλευτές. Τρεις βουλευτές από τη ΔΗΣΥ, οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης οι οποίοι εξέφρασαν πρόθεση ψήφου κατά της κύρωσης του Πρωτοκόλλου.

Απών επίσης από τη ψηφοφορία ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος αφού “έβαλε” κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι διέγραψε με επιστολή το Θανάση Παπαχριστόπουλο και μαζί οι ΑΝΕΛ δεν αποτελούν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διεγράφη αρχικά από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ λίγο πριν ο Πάνος Καμμένος ανέβει στο βήμα της Βουλής και κατόπιν ψήφισε υπέρ της κύρωσης του ρπωτοκόλλου και δήλωσε την παραιτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο