Μαχητικά της ΠΑ, φρεγάτα του ΠΝ και ε/π apache του ΣΞ, σε πολυεθνική άσκηση στην Αίγυπτο

Μαχητικά της ΠΑ, φρεγάτα του ΠΝ και ε/π apache του ΣΞ, σε πολυεθνική άσκηση στην Αίγυπτο

Η «Bright Star» θεωρείται από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόσμο. Φέτος συμμετέχουν σε αυτήν η Αίγυπτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία

Δυναμική είναι η ελληνική συμμετοχή στην άσκηση «Bright Star 2018», που άρχισε στις 10 Σεπτεμβρίου ανοικτά της Αλεξάνδρειας και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν τρία μαχητικά F-16C Blk52+ της 340 μοίρας και ένα C-130, η φρεγάτα “Λήμνος” και τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 Apache του Στρατού και 60 στελέχη των ΕΔ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται παρατηρητές στη στρατιωτική βάση Μοχάμεντ Ναγκίγπ.

Η «Bright Star» θεωρείται από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόσμο. Φέτος συμμετέχουν σε αυτήν η Αίγυπτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία, με δυνάμεις εδάφους, αέρα, ναυτικές και ειδικές δυνάμεις. Επίσης, ως παρατηρητές, δίνουν το παρών ο Λίβανος, η Ρουάντα, το Ιράκ, το Πακιστάν, η Ινδία, η Κένυα, η Τανζανία, η Ουγκάντα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Τσαντ, το Τζιμπουτί, το Μάλι, η Νότια Αφρική, ο Νίγηρας, η Σενεγάλη και ο Καναδάς.

Στόχος των ασκήσεων είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των κοινών δυνάμεων, η εμβάθυνση της τεχνογνωσίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, το σχέδιο διοικητικής και ιατρικής υποστήριξης και η κατάρτιση τόσο για τις κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις, όσο και για τη θαλάσσια ασφάλεια.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο