Λίστα 18 κύριων εξοπλιστικών προγραμμάτων ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

Λίστα 18 κύριων εξοπλιστικών προγραμμάτων ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

Για τους Κορεάτες η μεταφορά τεχνολογίας είναι προϋπόθεση για την τελική επιλογή των πυραύλων από την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Η μεταφορά κρίσιμης πυραυλικής τεχνολογίας δεν είναι απλή υπόθεση και η MBDA συζητά όλα τα ενδεχόμενα.

Τη λίστα για τα νέα της εξοπλιστικά προγράμματα ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, με τις ευρωπαϊκές εταιρίες  να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. ΗΝότια Κορέα εκδίδει κάθε χρόνο ένα κατάλογο με τα είδη των οπλικών συστημάτων που ενδιαφέρεται να προμηθευτεί. Η Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δείχνει ενδιαφέρον για τα πυραυλικά όπλα που θα ολοκληρωθούν στο υπό σχεδίαση Νοτιοκορεατικό μαχητικό αεροσκάφος. Η Defence Acquisition Program Administration (DAPA) της χώρας, δημοσιοποίησε στις αρχές Μαρτίου τον φετινό κατάλογο με τα συστήματα που επιθυμεί να προμηθευτεί. Η σχετική λίστα περιλαμβάνει 18 προγράμματα προμήθειας κύριων οπλικών συστημάτων. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πυραύλων αέρος-αέρος (Α/Α) μεγάλου βεληνεκούς Meteor και μικρού βεληνεκούς IRIS-T στο μελλοντικό μαχητικό εγχώριας κατασκευής της Νότιας Κορέας KF-X το οποίο αναμένεται να έχει αναπτυχθεί έως το 2026. Οι πύραυλοι είναι κατασκευής της ευρωπαϊκής MBDA.

Η Νότια Κορέα έχει εκφράσει ενδιαφέρον να προσωρήσει σε συζητήσεις με την ευρωπαϊκή εταιρεία για την προοπτική μεταφοράς τεχνολογίας των πυραύλων, και όχι μόνο μια απλή προμήθεια πυραύλων για το νέο μαχητικό που προτίθεται να κατασκευάσει. Για τους Κορεάτες η μεταφορά τεχνολογίας είναι προϋπόθεση για την τελική επιλογή των πυραύλων από την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Η μεταφορά κρίσιμης πυραυλικής τεχνολογίας δεν είναι απλή υπόθεση και η MBDA συζητά όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πλεονέκτημα για τους ευρωπαίους αποτελεί το γεγονός ότι αντίστοιχο αίτημα έχουν υποβάλλει οι Νοτιοκορεάτες και στους Αμερικανούς για τους Α/Α πυραύλους AIM-120 και AIM-9 Sidewinder, όπου οι Αμερικανοί αποφεύγουν να απαντήσουν στο ζήτημα μεταφοράς τεχνολογίας και την εγχώρια ολοκλήρωση των συστημάτων τους στο υπό σχεδίαση μαχητικό. Η καθυστέρηση των Αμερικανών βάζει δυναμικά στο παιχνίδι τους ευρωπαίους, δηλώνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Πηγή: Defencenews.com, Hellasjournal.com by Mignatiou.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο