Κύπρος: Η Βουλή απαιτεί τη λήψη πρακτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

Κύπρος: Η Βουλή απαιτεί τη λήψη πρακτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

Σύσσωμη η Βουλή της Κύπρου καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ με σύντομες τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου της Ολομέλειας της Βουλής απαιτώντας τη λήψη μέτρων, από τη διεθνή και ΕΕ που θα επιφέρουν πρακτικές συνέπειες στην Τουρκία. Ζήτησαν επίσης ενότητα κομμάτων και λαού για αντιμετώπιση των τουρκικών

Σύσσωμη η Βουλή της Κύπρου καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ με σύντομες τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου της Ολομέλειας της Βουλής απαιτώντας τη λήψη μέτρων, από τη διεθνή και ΕΕ που θα επιφέρουν πρακτικές συνέπειες στην Τουρκία.

Ζήτησαν επίσης ενότητα κομμάτων και λαού για αντιμετώπιση των τουρκικών ενεργειών. Σημειώνεται ότι ο ΔΗΣΥ κατέθεσε προσχέδιο ψηφίσματος για το θέμα το οποίο δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία στην υπό εξέλιξη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με επιστολή του ημερομηνίας 6 Μαΐου κατήγγειλε τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και του κοινοτικού δικαίου, στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, στους Προέδρους πέντε άλλων διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στους Προέδρους των κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών θεσμών 3 χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και του κοινοβουλίου του Ιράν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει επίσης ότι η προσπάθεια της Τουρκίας να εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη και η πολιτική των κανονιοφόρων που εφαρμόζει η Άγκυρα εξυπηρετούν τους αρνητικούς στόχους της Άγκυρας στη προσπάθεια για λύση του Κυπριακού.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο