Κινητικότητα για τα εξοπλιστικά: F-16, Βelhara και ναυπηγεία

Κινητικότητα για τα εξοπλιστικά: F-16, Βelhara και ναυπηγεία

Αναβάθμιση των F-16 Κλιμάκιο της Lockheed Martin βρισκεται από τη Δευτέρα στην Ελλάδα και μετά τις συναντήσεις που είχαν στο Γενικό επιτελείο Αεροπορίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν χθες την ΕΑΒ. Η Ελλάδα, αλλά και οι Αμερικανοί βιάζονται για να προχωρήσει η αναβάθμισης των F-16 σε V και στο πλαίσιο αυτό οι αξιωματούχοι της εταιρίας

Αναβάθμιση των F-16

Κλιμάκιο της Lockheed Martin βρισκεται από τη Δευτέρα στην Ελλάδα και μετά τις συναντήσεις που είχαν στο Γενικό επιτελείο Αεροπορίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν χθες την ΕΑΒ.

Η Ελλάδα, αλλά και οι Αμερικανοί βιάζονται για να προχωρήσει η αναβάθμισης των F-16 σε V και στο πλαίσιο αυτό οι αξιωματούχοι της εταιρίας επισκέφθηκν την ΕΑΒ προκειμένου να γίνει η πρώτη τροποποίηση πριν το ταξίδι του F-16 για την Αμερική θα γίνει στα υπόστεγα της ΕΑΒ.

Ναυπηγεία

Εδιαφέρον για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, μετά την εξαγορά του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου που έχει εκφράσει η ΟΝΕΧ Group  και για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Group, Πάνος Ξενοκώστας στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που συμβάλλει στον στόχο αυτό, με όρους δημιουργίας απασχόλησης και μακροχρόνιας ανάπτυξης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Αποστόλης Μακρυκώστας.

φρεγάτες

Ττο Γαλλικό κλιμάκιο της Group Naval έφτασε στην Ελλάδα για κλειστές συναντήσεις με την Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δηλώσουν πως οι συνομιλίες πηγαίνουν καλά και απομένει η απόφαση για τη ναυπήγηση.

Για να προχωρήσει, η απόφαση θα πρέπει η Γαλλία να προβεί σε αποδέσμευση χρημάτων από τα Ελληνικά ομόλογα.

Όμως με δύο νέα πλοία Belhara δεν φτιάχνεις ισχυρό στόλο απαιτούνται τουλάχιστον άλλες δυο φρεγάτες καθώς αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα μα αποσυρθούν έξι.

Το Γαλλικό κλιμάκιο και η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό μια στενή συνεργασία για την εξεύρεση τρόπων για να προχωρήσει και η περιβόητη υπόθεση της υποστήριξης των Mirage 2000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο