Κινεζικό ραντάρ “αντί-stealth”, για τα Πακιστανικά JF-17

Κινεζικό ραντάρ “αντί-stealth”, για τα Πακιστανικά JF-17

οι Κινέζοι αναπτύσσουν μια νέα γενιά ραντάρ ικανά, όπως διατείνονται , να εντοπίζουν και αεροσκάφη stealth όπως το F-22.

Το κινεζικό ραντάρ KLJ-7A APAR (Active Phased Array Radar) αποκτά το μαχητικό JF-17, της Πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας. Το αεροσκάφος που είναι γνωστό ως FC-1 στην κίνα, αποτελεί κοινό εγχείρημα της χώρας με το Πακιστάν και υπηρετεί στην πακιστανική αεροπορία θα αποκτήσει αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές του ραντάρ του.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση defence-aerospace.com που φιλοξενεί δηλώσεις  του Χου Μινγκτσαν, επικεφαλής της εταιρίας που το κατασκευάζει, «Το νέο ραντάρ θα αναβαθμίσει δραματικά τις δυνατότητες του μαχητικού. Το μαχητικό θα μπορεί να «δει» σε μεγαλύτερες αποστάσεις και να εντοπίσει εχθρικά αεροσκάφη πριν αυτό εντοπιστεί από αυτά ώστε να μπορεί να βάλλει και πρώτο εναντίον τους. Επίσης έχει μεγάλη αντοχή στις ηλεκτρονικές παρεμβολές». Το ραντάρ αναπτύσσεται από τη Nanjing Research Institute of Electronics Technology, που αποτελεί τμήμα της κρατικής China Electronics Technology Group Corp και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή ραντάρ και έχει προμηθεύσει περισσότερες από 20 χώρες σε Ασία και Αφρική. Το μαχητικό JF-17 είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος που αναπτύσσεται από κοινού από την Aviation Industry Corp of China και την Pakistan Aeronautical Complex.

Οι Κινέζοι προσδοκούν το νέο ραντάρ να προσελκύσει νέους πελάτες καθώς θα προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες με λογικό κόστος. Μάλιστα οι Κινέζοι αναπτύσσουν μια νέα γενιά ραντάρ ικανά, όπως διατείνονται , να εντοπίζουν και αεροσκάφη stealth όπως το F-22. Τα νέα ραντάρ όπως τα YLC-8B, SLC-7 και SLC-12, συνδυάζουν τον παραδοσιακό τρόπο μηχανικής ανίχνευσης με ενεργητική ανίχνευση δύο διαστάσεων ώστε να μπορούν να εντοπίζουν όχι μόνο μαχητικά stealth αλλά και drones και πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, όπως υποστηρίζουν οι Κινέζοι που όχι μόνο τα προσφέρουν προς πώληση, αλλά προσφέρουν και ολοκληρωμένες λύσεις για την αεράμυνα.

Το Πακιστάν έχει περίπου 50 μαχητικά αυτού του τύπου και έχει παραγγείλει άλλα 50, ενώ διαθέτει και άλλα κινεζικής κατασκευής αεροσκάφη. Μαχητικά JF-17 JF-17/ FC-1  έχουν παραγγείλει η Μιανμάρ και η Νιγηρία.

Πηγή:  defence-aerospace.com / hellasjournal.com

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο