Καθελκύστηκε η τουρκικής κατασκευής κορβέτα ΤGG Ufuk, κλάσης Milgen

Καθελκύστηκε η τουρκικής κατασκευής κορβέτα ΤGG Ufuk, κλάσης Milgen

Το TCG UFUK χαρακτηρίζεται από τους Τούρκους εκπαιδευτικό και πλοίο δοκιμών νέων τεχνολογιών όμως εκτιμάται ότι η κύρια αποστολή του θα είναι η συλλογή ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ καθελκύστηκε χθες στα ναυπηγεία Istanbul Denizcilik Shipyard στην Tuzla νότια της Κωνσταντινούπολης το”εκπαιδευτικό-κατασκοπευτικό” τύπου κορβέτας TCG UFUK (A-591).

Το πλοίο έχει μήκος 94,5 μέτρα και βασίζεται σχεδιαστικά στην γνωστή κλάσης κορβετών του τουρκικού Ναυτικού κλάσης Ada τις οποίας τα δικαιώματα έχει το τουρκικό κράτος κάτι που διευκολύνει την περεταίρω σχεδίαση νέων ποίων διαφορετικών διαστάσεων και εκτοπίσματος καθώς και διαφορετικών αποστολών όπως αποδείχτηκε με το συγκεκριμένο πλοίο. Μάλιστα με βάση αυτό το πλοίο η Άγκυρα σχεδιάζει να ναυπηγήσει και φρεγάτα.

Το πλοίο δεν διαθέτει οπλικά συστήματα αλλά μπορεί να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο 10 τόνων S-70B SEAHAWK και διαθέτει πληθώρα αισθητήρων όπως συστήματα υποκλοπών εγκατεστημένους σε δύο ιστούς που θα του επιτρέπουν να καταγράφει τις επικοινωνίες και τις εκπομπές (SIGINT/ELINT) από οτιδήποτε υπάρχει στην περιοχή όπου θα επιχειρεί.

Το TCG UFUK χαρακτηρίζεται από τους Τούρκους εκπαιδευτικό και πλοίο δοκιμών νέων τεχνολογιών όμως  εκτιμάται ότι η κύρια αποστολή του θα είναι η συλλογή ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Το πλοίο έχει από δύο κινητήρες Diesel τύπου MTU 20V4000M93L οι οποίοι επιτρέπουν την επίτευξη σταθερής πλεύσης με χαμηλή ταχύτητα και οικονομία, που πρακτικά αυτό σημαίνει μεγάλη εμβέλεια και αυτονομία, ενώ η τουρκική εταιρεία Isbir, έχει εξοπλίσει το πλοίο με τέσσερις γεννήτριες των 750kW.

Πηγή: various

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο