Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της πολεμικής Αεροπορίας upd

Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της πολεμικής Αεροπορίας upd

πετούσε περίπου 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης. Το αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση εγκαταλείφθηκε από τους χειριστές του

Διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 κατέπεσε και συνετρίβη στις 8:50 πμ, ενώ πετούσε περίπου  7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης. Το αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση εγκαταλείφθηκε από τους χειριστές του και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία εύρεσης και περισυλλογής των πιλότων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΑ έχει περισυλλεγεί ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενώ συνεχίζονται έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

upd 11.00 πμ

Βρέθηκε δυστυχώς νεκρός ο κυβερνήτης του Τ-2 που  κατέπεσε το πρωί μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης

upd 12.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ

Πτώση Αεροσκάφους Τ-2 Buckeye

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

upd  13.30

To Τ-2 απογειώθηκε από την Καλαμάτα στις 8.20, ενώ μετά από πτήση μισής ώρας, στις 8:50 πμ και ενώ το εκπαιδευτικό αεροσκάφος πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης προέβησαν σε εγκατάλειψή του. Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν τη σορό του άτυχου επισμηναγού.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας κύρηξε τριήμερο πένθος για την απώλεια του πιλότου

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την απώλεια του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

 «Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για την πατρίδα μας. Ένας Ίκαρος, ένας μαχητής του Αιγαίου, ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου έφυγε την ώρα του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μπαίνοντας πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκφράζουμε τη βαθειά μας οδύνη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στα δύο παιδιά του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας».

 

upd φωτογραφίες – βιογραφικό Επισμηναγού (Ι) Νικόλαος Βασιλείου

Ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1979. Κατάγεται από τις Ζαράκες Εύβοιας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1997.
Από το 2001 έως το 2010 υπηρέτησε στην 117ΠΜ/339Μ σε αεροσκάφη F-4 και από το 2010 στην 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ.
Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών 8 και 10 χρονών

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο