“Καταιγίδα”: Βγήκε ο στόλος στο Αιγαίο

“Καταιγίδα”: Βγήκε ο στόλος στο Αιγαίο

Στο Αιγαίο βρίσκεται το σύνολο των πλοίων και υποβρυχίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα». Συνολικά 58 μονάδες, με μοναδική εξαίρεση την φρεγάτα «Έλλη» η οποία αυτό το διάστημα εκπροσωπεί την χώρα μας στην διαρκή αποστολή του Λιβάνου, «Unifil», πλέουν στο Αρχιπέλαγος ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και στις τουρκικές ασκήσεις “Γαλάζια Πατρίδα”

Στο Αιγαίο βρίσκεται το σύνολο των πλοίων και υποβρυχίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα».

Συνολικά 58 μονάδες, με μοναδική εξαίρεση την φρεγάτα «Έλλη» η οποία αυτό το διάστημα εκπροσωπεί την χώρα μας στην διαρκή αποστολή του Λιβάνου, «Unifil», πλέουν στο Αρχιπέλαγος ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και στις τουρκικές ασκήσεις “Γαλάζια Πατρίδα” και “Θαλασσόλυκος” όπου η ναυτική δύναμή της, μετά βίας σ’ αυτές τις τρεις θάλασσες, την Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο δεν ξεπέρασαν τις σαράντα μονάδες επιφανείας, συμπεριλαμβανομένων και των υποβρυχίων παρά την ανακοίνωση για πάνω από 100.

Η Άγκυρα έχει δώσει εντολή σε Πολεμικά πλοία να παρακολουθούν τις κινήσεις της Ελλάδας στην Καταιγίδα και δηλώνει παρών με πέντε φρεγάτες και πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών, ενώ και μέσω την ΝΑΤΟϊκών ραντάρ καταγράφει ότι μπορεί.

Τα ελληνικά πλοία εφαρμόζουν πολλαπλά σενάρια ενώ εστιάζουν σε μικρά νησιά και νησίδες του κεντρικού ανατολικού τμήματος του Αρχιπελάγους από τις σημαίες όλων των τύπων των πολεμικών σκαφών που χωρισμένα σε ομάδες κρούσης δεν σταματούν τα τακτικά σενάρια.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο