Ισραηλινά UAV στην Κύπρο

Ισραηλινά UAV στην Κύπρο

Μπορει το αυτοκινούμενο πυροβόλο σερβικής κατασκευής Nora-B52 των 155 χιλ να έκλεψε την παράσταση στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο, όμως πιο εντυπωσιακό είναι το ισρσαηλινό-drone νέο απόκτημα της Εθνικής Φρουράς. Στην Κύπρο και σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Καθημερινής (Κύπρου)», βρίσκονται ήδη και τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που

Μπορει το αυτοκινούμενο πυροβόλο σερβικής κατασκευής Nora-B52 των 155 χιλ να έκλεψε την παράσταση στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο, όμως πιο εντυπωσιακό είναι το ισρσαηλινό-drone νέο απόκτημα της Εθνικής Φρουράς.

Στην Κύπρο και σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Καθημερινής (Κύπρου)», βρίσκονται ήδη και τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προμηθεύτηκε η Εθνική Φρουρά – τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Aerostar Tactical UAS (TUAS), ισραηλινής κατασκευής.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα έξι UAV που παράγει η ισραηλινή εταιρεία Aeronautics και έχει ως αποστολή παντός είδους επιτήρηση σε θάλασσα και στεριά. Το μη επανδρωμένο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες φέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να επιτηρούν και να καταγράφουν χώρους από μεγάλα ύψη.

Η αγορά των τεσσάρων UAV στοίχισε στην Κυπριακή Δημοκρατία 12 εκατ. ευρώ, 3 εκατ. ευρώ έκαστο, και θα καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν στην επιτήρηση της ΑΟΖ από αέρος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς όπως τους καλοκαιρινούς μήνες για την πρόληψη πυρκαγιών.

Οι δυνατότητες του Aerostar Tactical UAS (TUAS)

Το σύστημα του Aerostar Tactical UAS αποτελείται από τον επίγειο σταθμό ελέγχου και το αεροσκάφος. Με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής, το Aerostar Tactical UAS (TUAS) έχει:

-Εκπέτασμα πτέρυγας 8,7 μέτρα
-Μήκος 4,5 μέτρα
-Πλάτος ατράκτου 1,2 μέτρα
-Βάρος 230 κιλά
-Ωφέλιμο φορτίο 50 κιλά
-Μέγιστη αυτονομία πτήσης 12 ώρες
-Ταχύτητα πτήσης 110 kt
-Ακτίνα πτήσης πάνω από 250 χλμ.
-Ύψος πτήσης έως και 18 χιλιάδες πόδια.

Από τα σημαντικά μέρη του Aerostar Tactical UAS (TUAS) το σύστημα ελέγχου το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα κεραιών επικοινωνίας του UAV με την αίθουσα ελέγχου και το χειριστή.

Το σύστημα Aerostar ελέγχεται μέσω του Line of Sight (LOS) datalink μέχρι 250km.

Διαθέτει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή σύστημα πολλαπλών καναλιών Commtact Data Link το οποίο λειτουργεί σε ζώνες C / L / S, χρησιμοποιώντας ειδικές κεραίες.

Το UAV διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης 38 ίππων ο οποίος καλύπτει και τις ανάγκες του UAV σε ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο