Ψευδώνυμο το Αλ Κουράσι, για τον νέο ηγέτη του Isis

Ψευδώνυμο το Αλ Κουράσι, για τον νέο ηγέτη του Isis

Με ηχογραφημένο μήνυμα, ο στρατιωτικός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε ότι διάδοχός του ανέλαβε ένας άγνωστος μέχρι σήμερα τζιχαντιστής. Πέντε ημέρες μετά την εξουδετέρωση του Μπαγκντάντι στη βορειοανατολική Συρία, η τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωση ότι ο αντικαταστάτης ονομάζεται Αμπου Ιμπραήμ αλ Χασίμι

Με ηχογραφημένο μήνυμα, ο στρατιωτικός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσε ότι διάδοχός του ανέλαβε ένας άγνωστος μέχρι σήμερα τζιχαντιστής.

Πέντε ημέρες μετά την εξουδετέρωση του Μπαγκντάντι στη βορειοανατολική Συρία, η τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωση ότι ο αντικαταστάτης ονομάζεται Αμπου Ιμπραήμ αλ Χασίμι αλ Κουράσι.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τον νέο ηγέτη της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης του κόσμου, αλλά η ανακοίνωση της οργάνωσης τον περιγράφει ως “εμίρη του πολέμου” με εμπειρία στις μάχες κατά των ΗΠΑ.

Το επίθετό του,αλ Κουράσι, υποδεικνύει ότι, όπως και ο Μπαγκντάντι, ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που γενικά οι σουνίτες θεωρούν βασική προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να γίνει χαλίφης.

Πάντως, το όνομά του δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης που γνωρίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι συνεργάτες τους στην περιοχή.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα το Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασέμι αλ-Κουράσι δεν είναι είναι ένα πραγματικό όνομα, αλλά ψευδώνυμο. Όσο η ταυτότητα του νέου ηγέτη του ΙΚ παραμένει άγνωστη, οι εικασίες πληθαίνουν.

Πρόσφατα, ο γαμπρός του αλ Μπαγκντάντι . είχε δηλώσει ότι νέος χαλίφης θα μπορούσε να γίνει ο Χατζίτ Αμπντουλάχ – ένας τζιχαντιστής που στις αρχές των ΗΠΑ είναι γνωστός ως Αμίρ Μουχάμαντ Σάιντ Αμπντάλ Ραχμάν αλ-Μάουλα.

Πηγή: hellasjournal.com, διεθνή ΜΜΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο