Ιαπωνία, Κίνα και Ρωσία σπεύδουν στο βυθισμένο ιαπωνικό F-35

Ιαπωνία, Κίνα και Ρωσία σπεύδουν στο βυθισμένο ιαπωνικό F-35

Στο επίκεντρο των ερευνών Ιαπωνίας, Κίνας και Ρωσίας βρίσκεται το F-35 της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 9 Απριλίου περίπου 135 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Misawa όπου ήταν η βάση από την οποία απογειώθηκε. Η Ιαπωνία έχει ενεργοποιήσει το πιο εξελιγμένο ερευνητικό σκάφος της, για την αναζήτηση μαχητικού αεροσκάφους F-35 που αγνοείται, καθώς η

Στο επίκεντρο των ερευνών Ιαπωνίας, Κίνας και Ρωσίας βρίσκεται το F-35 της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 9 Απριλίου περίπου 135 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Misawa όπου ήταν η βάση από την οποία απογειώθηκε.

Η Ιαπωνία έχει ενεργοποιήσει το πιο εξελιγμένο ερευνητικό σκάφος της, για την αναζήτηση μαχητικού αεροσκάφους F-35 που αγνοείται, καθώς η χώρα «παλεύει» για να φτάσει πρώτη και πριν από τη Ρωσία ή την Κίνα στο αεροπλάνο και την ευαίσθητη τεχνολογία που διαθέτει προκειμένου να μην διαρρεύσουν στοιχεία του πέμπτης γενιάς μαχητικού στις άλλες χώρες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Kaimei, ένα πλοίο ερευνών τριών ετών που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης, θα συνδράμει τις αμερικανικές και ιαπωνικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που συνετρίβη στη θάλασσα, στις 9 Απριλίου.

Η απόφαση της Ιαπωνίας να προσθέσει πολιτικό πλοίο στις έρευνες υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνολογίας του F35 καθώς και την ανάγκη να γίνει σαφές γιατί ένα καινούριο αεροσκάφος ξαφνικά εξαφανίστηκε από το ραντάρ.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο