Η ΜΙΤ σκότωσε την αρχηγό του ΡΚΚ σε επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ

Η ΜΙΤ σκότωσε την αρχηγό του ΡΚΚ σε επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ

Με κοινή επιχείρηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και μέλη των ειδικών δυνάμεων, “εξουδετερώθηκαν” η αρχηγός του γυναικείου βραχίονα του κουρδικού PKK Εσμέ Εράτ, και ο οδηγός της, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο στο Ορος Καντίλ, που βρίσκεται επί ιρακινού εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 40 χλμ. από τη

Με κοινή επιχείρηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και μέλη των ειδικών δυνάμεων, “εξουδετερώθηκαν” η αρχηγός του γυναικείου βραχίονα του κουρδικού PKK Εσμέ Εράτ, και ο οδηγός της, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο στο Ορος Καντίλ, που βρίσκεται επί ιρακινού εδάφους σε βάθος τουλάχιστον 40 χλμ. από τη μεθόριο με το Βόρειο Ιράκ, όπου η Τουρκία διατηρεί σήμερα -όπως επισημαίνει η «Hurriyet»- ένδεκα βάσεις.

Η Εσμέ Εράτ εντάχθηκε στο PPK το 1989, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ. Το 1993 μετέβη από τη Γερμανία στη Συρία, όπου έλαβε πολιτική και στρατιωτική εκπαίδευση από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Εράτ ήταν επικεφαλής του γυναικείου βραχίονα του PKK από το 2014 (PAJK «Delal Nurha») ουσιαστικά οργάνωνε τον τρόπο δράσης των γυναικών της οργάνωσης στο Καντίλ.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο