Η μεγαλύτερη κυβερνοάσκηση του NATO στην Εσθονία

Η μεγαλύτερη κυβερνοάσκηση του NATO στην Εσθονία

H μεγαλύτερη και σημαντικότερη άσκηση του ασφάλειας του κυβερνοχώρου του ΝΑΤΟ με τίτλο «Cyber Coalition», πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εσθονία.

Σε αυτή έλαβαν μέρος περισσότερα από 700 άτομα από 25 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, και χώρες-εταίρους του ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αμυντική και βιομηχανία και βιομηχανία της πληροφορικής και τον ακαδημαϊκό κόσμο-πανεπιστήμια.

Η άσκηση Cyber Coalition πραγματοποιώντας τη δέκατη συνεχόμενη χρονιά, και στο πλαίσιο αυτής εκπαιδεύτηκαν οι «υπερασπιστές του κυβερνοχώρου» από όλες της χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην ικανότητά τους να υπερασπίζονται το ΝΑΤΟ και τα εθνικά δίκτυα ασφαλείας. Η εκπαίδευσή τους περιλάμβανε τρόπους αντιμετώπισης-άμυνα εναντίον κακόβουλου λογισμικού, αντιμετώπιση των υβριδικών προκλήσεων-απειλών και μέσα στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης social media και ακόμη επιθέσεις σε κινητά, τάμπλετ και άλλες κινητές συσκευές. Η κυβερνοάσκηση περιλάμβανε ένα δύσκολο και ρεαλιστικό σενάριο στο πλαίσιο του οποίου οι υπερασπιστές του κυβερνοχώρου να είχαν να αντιμετωπίσουν πραγματικές προκλήσεις στον κυβερνοχώρο. Η εκπαίδευση περιλάμβανε δοκιμές επιχειρησιακών και νομικών διαδικασιών, ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία, την πληροφορική και τους υπόλοιπους εταίρους.

Η άσκηση είχε χρονική διάρκεια τριών ημερών και βρίσκονταν υπό τη διοίκηση της Cyber ​​Range του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, ωστόσο η πλειοψηφία των συμμετεχόντων λάμβαναν μέρος στην άσκηση από τους δικούς της χώρους εργασίας.

Η κυβερνοάμυνα έχει αναχθεί στα βασικά καθήκοντα αποτροπής του ΝΑΤΟ καθώς ο κυβερνοπόλεμος και ο υβριδικός πόλεμος που μεταφέρει το πεδίο μάχης μέσα στα δίκτυα και τους υπολογιστές αποτελεί βασική προτεραιότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ «η συλλογική άμυνα και η διατήρηση της καμπύλης της άμυνας στον κυβερνοχώρο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Συμμαχία. Ασκήσεις όπως η Cyber Coalition αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας. Βοηθούν στη βελτίωση των ικανοτήτων του ΝΑΤΟ και των Συμμάχων να υπερασπίσουν τα δίκτυά τους, καθώς και στον συντονισμό μας σε περίπτωση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο