Η 58η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – δηλώσεις Π. Καμμένου

Η 58η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – δηλώσεις Π. Καμμένου

Μεγαλειώδης στρατωτική παρέλεαση, παρουσία του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη του υπουργού Εθνική Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Κύπριου υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 58η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία.

Για 2η συνεχόμενη επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης, F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πέταξαν πάνω από το χώρο, σε δυαδικό σχηματισμό.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Χρόνια πολλά στην Κύπρο. Για μια ακόμα χρονιά είχα την ιδιαίτερη τιμή να στέκομαι στα δεξιά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιορτάζοντας μαζί την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Αλλά θα γιορτάσουμε πραγματικά όταν η Κύπρος θα ελευθερωθεί. Όλη η Κύπρος, ενωμένη, μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα.

Η Ελλάδα είναι εδώ, δίπλα στην Κύπρο. Η Ελλάδα δεν βλέπει πλέον την Κύπρο μακριά. Θέλω να τονίσω ότι χάρη στις σκληρές θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού και του ελληνικού λαού οι δύο χώρες μας, δεν είναι πλέον χώρες «κρίσης», αλλά χώρες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η σκληρή δουλειά που έχουν κάνει οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου και της Ελλάδας, η Εθνική Φρουρά και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα δύο Υπουργεία και οι Κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει σε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες που αναδεικνύουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε πόλους σταθερότητας. Με κέντρο τις δύο χώρες μας ξετυλίγεται πλέον το νέο ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική ελευθερία της Κύπρου, αλλά πλέον ο Κυπριακός Ελληνισμός θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, με ένα μόνο προαπαιτούμενο: την ενότητα και την ομοψυχία όλου του λαού.

Χρόνια πολλά».

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο