H ηγεσία του Ναυτικού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ εξέφρασαν την πρόθεση να αποκτήσουν μη επανδρωμένα πλοιάρια

H ηγεσία του Ναυτικού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ εξέφρασαν την πρόθεση να αποκτήσουν μη επανδρωμένα πλοιάρια

Η ηγεσία του Ναυτικού των ΗΠΑ και των Πεζοναυτών εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά ενός φουτουριστικού μη επανδρωμένου ναυτιλιακού συστήματος κατά τη διάρκεια του 2019 Advanced Naval Technology Exercise (ANTX). Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το Naval Surface Warfare Center Dahlgren Division, το Ναυτικό και το Ναυτικό Σώμα γίνονται μάρτυρες ενός Expeditionary Warfare

Η ηγεσία του Ναυτικού των ΗΠΑ και των Πεζοναυτών εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά ενός φουτουριστικού μη επανδρωμένου ναυτιλιακού συστήματος κατά τη διάρκεια του 2019 Advanced Naval Technology Exercise (ANTX).

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το Naval Surface Warfare Center Dahlgren Division, το Ναυτικό και το Ναυτικό Σώμα γίνονται μάρτυρες ενός Expeditionary Warfare Unmanned Surface Vessel (USV) στο ANTX Demonstration στο Camp Lejeune, N.C.

Η ομάδα συνεργασίας του Navy-Industry Cooperative Research and Development (CRADA) – αποτελούμενη από επιστήμονες και μηχανικούς της Navy Surface Warfare Centre Dahlgren Division (NSWCDD) και από τους τεχνικούς της Textron Systems, κατέδειξε την ικανότητα του USV να ελέγχει τις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει και εμπλέκει απομακρυσμένους στόχους . Οι εμπειρογνώμονες συστήματος μη επανδρωμένων NSWCDD συνεργάστηκαν με τον συνεργάτη του κλάδου τους στο πλαίσιο του CRADA για να ενσωματώσουν τα ωφέλιμα φορτία εκστρατευτικών πολέμων που ανέπτυξαν και ενσωμάτωσαν στο Common Unmanned Surface Vehicle της Textron.

Ο Gripshover και η ομάδα επιστημόνων και μηχανικών της NSWCDD συνεργάστηκαν με τον συνεργάτη της, την Textron Systems, στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας και έρευνας για την ενσωμάτωση των αποστολών αποστολής πολέμου που ανέπτυξαν και ενσωμάτωσαν στο Common Unmanned Surface Vehicle της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το Expeditionary Warfare USV θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο το Ναυτικό και το Θαλάσσιο Σώμα παρέχουν προστασία και ελιγμούς στη θαλάσσια δύναμη με ωφέλιμα φορτία που περιλαμβάνουν έναν εκτοξευτή πυραύλων Longbow Hellfire και ένα πολυβόλο με 50 διαμετρήματα σε ένα σταθμό απομακρυσμένης όπλων Sea deFNnder.

Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια του ANTX, το Expeditionary Warfare USV εντοπίζει αυτόνομα απειλές στον ανοιχτό ωκεανό εκτός Onslow Beach και στο Mile Hammock Bay στο Camp Lejuene, ενώ οι φορείς εκμετάλλευσης του NSWCDD έλαβαν αποφάσεις σχετικά με την εμπλοκή αυτών των στόχων. Καθώς οι αξιολογητές του ANTX παρακολουθούσαν τη δράση, μπορούσαν να δουν πόσο πολύτιμες θα μπορούσαν να είναι οι δυνατότητες του USV για την προστασία του ναυτικού και του θαλάσσιου σώματος που περιλάμβαναν τα περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας.

Το Expeditionary Warfare USV αποτελείται από ένα αυτοκινούμενο σκάφος 40 ποδιών, ένα πυραυλικό σύστημα HellFire Longbow και ένα όπλο .50 τοποθετημένο σε έναν απομακρυσμένο όπλο. Η βάρκα χρησιμοποιεί ραντάρ και βίντεο για να περιηγηθεί, να βρει και να εντοπίσει τις επαφές της επιφάνειας, παρέχοντας ταυτόχρονα τακτικές συμπεριφορές, όπως αυτοματοποιημένη περιπολία, παρακολούθηση και κυνηγήσεις. Το σύστημα πυροβόλων όπλων και πυραύλων χρησιμοποιεί συστήματα βίντεο και υπέρυθρων για την αυτόματη αναγνώριση στόχων, την ειδοποίηση του χειριστή όπλων και την παροχή ελέγχου πυρκαγιάς. Το σύστημα λειτουργεί απομακρυσμένα, είτε από μια τοποθεσία στην ξηρά είτε από ένα πλοίο.

Το Ναυτικό και το Σώμα των Πεζοναυτών αξιολογούν επί του παρόντος τα αποτελέσματα της ANTX – συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας της Expeditionary Warfare USV να εκτελεί αποστολές αποστολής, παράκτιας και στρατιωτικής προστασίας, καθώς και τις αποστολές USV μακράς εμβέλειας για την υποστήριξη εκστρατευτικών προηγμένων λειτουργιών. Οι υπηρεσίες θα καθορίσουν εάν υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω ανάπτυξης οποιασδήποτε από τις τεχνολογίες που καταδεικνύονται στο ANTX τον Ιούλιο «Καταπολέμηση της Ναυτικής Δύναμης».

Το NSWCDD επένδυσε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κατά το οικονομικό έτος 2018-2019, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων, για να επιτρέψει στους επιστήμονες και τους μηχανικούς της διοίκησης να ωριμάσουν την αυτόματη στόχευση, προσαρμόσιμο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων και συστήματα ελέγχου όπλων και να τα ενσωματώσουν στην αυτόνομη Η πλατφόρμα CUSV του Systemron του Κέντρου δημιουργεί το USV του Expeditionary Warfare.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο