Γιγάντια αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα” ανακοίνωσε η Τουρκία

Γιγάντια αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα” ανακοίνωσε η Τουρκία

Η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2019’ αποτελεί, επίσης, μια απάντηση τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στην Αίγυπτο και το Ισραήλ

Για πρώτη φορά με το σύνολο των ναυτικών της δυνάμεων η Τουρκία ετοιμάζεται για γιγαντιαία άσκηση, γράφει η τουρκική ‘Γενί Σαφάκ’.

Η άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα 2019 –  Mavi Vatan 2019», θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου σε μια περιοχή 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων η οποία χαρατκτηρίζεται από την Άγκυρα τουρκική ΑΟΖ και περιλαμβάνει ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ για την οποία «και αποτελεί ένα μήνυμα προς την Αθήνα για θαλάσσιες περιοχές που διατείνεται ότι ανήκουν στην Ελλάδα και στην ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου», γράφει το δημοσίευμα.Γαλάζια Πατρίδα 2019 –  Mavi Vatan 2019

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η άσκηση είναι απάντηση κατά των προσπαθειών της ελληνικής και ελληνοκυπριακής διοίκησης να εισβάλλουν στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στην «γαλάζια πατρίδα των 462 χιλιάδων χιλιομέτρων». Πρόσθεσε ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 3 Μαρτίου με όλα τα στοιχεία του Πολεμικού Ναυτικού, θα συμμετάσχουν και δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου,περιοχές τις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνουν στη δικαιοδοσία τους και η Τουρκία αναμένεται να δείξει τις προθέσεις της, όπως αναφέρεται.

«Η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2019’ αποτελεί, επίσης, μια απάντηση τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στην Αίγυπτο και το Ισραήλ. Η Τουρκία προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της στα 462 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιων περιοχών, προβαίνοντας σε μια σαφή προειδοποίηση σε όσους ετοιμάζουν ‘χάρτες κατοχής’», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο