Γενί Σαφάκ: Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν την Αθήνα

Γενί Σαφάκ: Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν την Αθήνα

Σε νέες υβρυδικές απειλές προχωρεί η Άγκυρα μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ οι οποιοι θυμήθηκαν την Ελλάδα και οπλικά συστήματα που μπορεί να την πλήξουν. Έτσι η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ  αναφέρει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι “ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας” και τη

Σε νέες υβρυδικές απειλές προχωρεί η Άγκυρα μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ οι οποιοι θυμήθηκαν την Ελλάδα και οπλικά συστήματα που μπορεί να την πλήξουν.

Έτσι η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ  αναφέρει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι “ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας” και τη “συμμαχία” Ελλάδας – Κύπρου για τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο και δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Άγκυρας σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από την Ελλάδα ή πληγούν τα τουρκικά συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, σύμφωνα με τον Τουράν Ογκούζ, η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να πλήξει από την Σμύρνη ελληνικούς στόχους σε νησιά του Αιγαίου – ακόμα και στην Αθήνα – με τους πυραύλους SOM and BORA που διαθέτει.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής, αυτά τα πλήγματα θα είναι η “τιμωρία” της Τουρκίας στην Ελλάδα, αν η Αθήνα “πειράξει” την Άγκυρα – κι όλα αυτά, χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή Τούρκου στρατιώτη.

“Αν το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε θα πάμε σε σενάρια πολέμου” τονίζει ο Ογκουζ.

Την ίδια ώρα στο άρθρο τονίζεται ότι η Ελλάδα δεν “αντέχει” να πάει μόνη της σε πόλεμο και ότι οι δηλώσεις Τσίπρα γίνονται για “εσωτερική κατανάλωση” λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

“Καθιέρωσαν (οι Έλληνες) συνεργασία με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιταλία μέσω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία ούτε η Αίγυπτος, ούτε το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Τουρκία προτιμούν να ξεκινήσουν άμεσο πόλεμο” δηλώνει ο Ογκούζ.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο