Φυματίωση σε hotspot προσφύγων και «μεταναστών»

Φυματίωση σε hotspot προσφύγων και «μεταναστών»

Η φυματίωση επανήλθε για τα καλά στην Ελλάδα και ήδη "χτύπησε" στρατιωτικό προσωπικό σε hotspot...

Θετικοί στο εμβόλιο «μαντού» για τη φυματίωση βρέθηκαν οκτώ στρατιωτικοί που εκτελούν υπηρεσίες σε κέντρο των μεταναστών στην περιοχή της Ηπείρου. Έπειτα από υποψίες, οι πρώτες εξετάσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουλίου σε όσους βρίσκονταν στη Μονάδα και τελικά οκτώ στρατιωτικοί εμφάνισαν θετικές ενδείξεις της νόσου.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου από τις 29 Μαρτίου είχε θέσει θέμα υγειονομικής κάλυψης όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται στα κέντρα προσφύγων, αλλά ουδείς έλαβε μέτρα. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες, ενώ είχαν καταγραφεί κρούσματα φυματίωσης σε πρόσφυγες οι στρατιωτικοί δεν εμβολιάστηκαν εγκαίρως.

Την Τρίτη και μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων ιατρικό κλιμάκιο εστάλη στην περιοχή από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξετάσει τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους αλλά και να λάβει και άλλα δείγματα. Ωστόσο πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε όλα σχεδόν τα hotspot και στους υπόλοιπους χώρους διαμονής προσφύγων και «μεταναστών» καθώς ελλοχεύουν πολλοί υγειονομικοί κίνδυνοι. Βέβαια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου» και δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και από τις 29 Μαρτίου θέσει θέμα υγειονομικής κάλυψης όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται στα κέντρα προσφύγων.

Συγκεκριμένα με επιστολή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει

  • Άμεση ενίσχυση των Μονάδων της περιοχής με μόνιμο προσωπικό
  • Τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας
  • Μέριμνα για την υγειονομική κάλυψη όλων των Στρατιωτικών που εμπλέκονται στα παραπάνω κέντρα
  • Να υπάρξει εξίσωση στην μοριοδότηση των Στρατιωτικών που υπηρετουν στις Μονάδες τις περιοχής με αυτή του Δ΄ Σώματος όπως και της ΑΣΔΕΝ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο