Ερντογάν: Θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά και θα “καθαρίσουμε” και την Sinjar

Ερντογάν: Θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά και θα “καθαρίσουμε” και την Sinjar

Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν «μέχρις ότου οι Manbij, Qamishli, Ayn al-Arab και Ras al-Ayn καθαριστούν εντελώς από τρομοκράτες» και μπορεί να επεκταθούν στο βόρειο Ιράκ, λέει ο Ερντογάν

“Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας, έχουν εξουδετερωθεί 3.622 τρομοκράτες. Η Αφρίνα κατελήφθη χθες. Ωστόσο, δεν έχει τελειώσει. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και ο τουρκικός στρατός συνεχίζουν να ψάχνουν στην περιοχή για εκρηκτικά και τρομοκράτες”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

“Οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην περιοχή. Ο στόχος μας ήταν να εξουδετερώσουμε τον τρομοκρατικό διάδρομο και το κάναμε σε μεγάλο βαθμό. Εκτός από τις μικρές, δευτερεύουσες περιοχές, η Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας έχει επιτύχει το στόχο της “, πρόσθεσε.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ανέλαβαν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Αφρίν νωρίς την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου για να καθαρίσει την περιοχή των τρομοκρατών YPG / PKK-Daesh. Το κέντρο της πόλης Αφρίν βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και του FSA στις βόρειες, ανατολικές και δυτικές περιοχές της.

“Η επιτυχία της επιχείρησής μας στη Συρία αποσκοπούσε στην εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας και διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν μέχρις ότου οι Manbij, Qamishli, Ayn al-Arab και Resulayn εκκαθαριστούν εντελώς από τρομοκράτες”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα ζήτησε από την ιρακινή κυβέρνηση να εκκαθαρίσει την τρομοκρατική οργάνωση -το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)- από το Sinjar του βόρειου Ιράκ και ότι η Τουρκία θα διεξάγει εκεί μια επιχείρηση εάν χρειαστεί.

«Θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά και θα “καθαρίσουμε” και την Σιντζάρ», είπε.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο