Εποστολή ΠΟΕΣ για τους συλληφθεντες στρατιωτικους από την Τουρκία

Εποστολή ΠΟΕΣ για τους συλληφθεντες στρατιωτικους από την Τουρκία

Οι 2 συνάδελφοί μας Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται παράνομα, για τέσσερις (4) και πλέον μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία ποινική κατηγορία, δεν μπορούν να μπουν στο παζάρι της ανταλλαγής και σύγκρισης με τους οκτώ (8) Τούρκους αξιωματικούς,

Η επιστολή:

 

ΠΡΟΣ   :    κ.κ. Έλληνες/ίδες Βουλευτές στο                                        Αρ. Πρωτ. 556/2018                          Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο    Αθήνα, 12 Ιουλ 2018

 

ΚΟΙΝ    :    – κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ

                   – κ.κ. Βουλευτές της ΒτΕ

– κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

                   – ΠΟΕΣ

                   – Πρωτοβάθμιες ενώσεις – μέλη μας

 

Αξιότιμοι/ες κ.κ. Βουλευτές.

 

Μετά την πρόσφατη προκλητική επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, δεν καταλείπεται καμία πλέον αμφιβολία ότι η Τουρκική Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν παρέχει τα αναγκαία εκείνα εχέγγυα μιας δημοκρατικής πολιτείας για δίκαιη δίκη.

Οι 2 συνάδελφοί μας Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται παράνομα, για τέσσερις (4) και πλέον μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία ποινική κατηγορία, δεν μπορούν να μπουν στο παζάρι της ανταλλαγής και σύγκρισης με τους οκτώ (8) Τούρκους αξιωματικούς, στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο, από την Ελληνική Πολιτεία.

Παρακαλούμε για τη θεσμική παρέμβασή σας, με όποιο τρόπο εσείς κρίνετε σκόπιμο και αποτελεσματικό και προς όποια κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγγυήσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ότι οι συνάδελφοί μας θα αντιμετωπιστούν όχι ως όμηροι μια αδιάλλακτης πολιτικής, αλλά ως στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, που παράνομα  κρατούνται από μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο