Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μέγαρα και Ελευσίνα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μέγαρα και Ελευσίνα

Την Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τη Διoίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ – Ελευσίνα) και το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ – Πάχη Μεγάρων), όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής ΔΑΥ, Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, αντίστοιχα. Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε για το

Την Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε τη Διoίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ – Ελευσίνα) και το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ – Πάχη Μεγάρων), όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής ΔΑΥ, Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, αντίστοιχα.

Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις τρέχουσες δραστηριότητες των εν λόγω Σχηματισμών – Μονάδων και παρείχε κατευθύνσεις στο προσωπικό. Παράλληλα τόνισε τη σημασία της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας (με εναέρια – επίγεια μέσα, καθώς και προσωπικό) κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, περίπου δέκα είναι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair (παλαιά και νεότερα) που είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ ο αριθμός των ελικοπτέρων τύπου Chinook της Αεροπορίας Στρατού (που δεν είναι πυροσβεστικά ελικόπτερα), που ζητήθηκε αρχικά, είναι τρία.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο