Επανέρχεται η Τουρκία για την ανταλλαγή των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών με τους “8”

Επανέρχεται η Τουρκία για την ανταλλαγή των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών με τους “8”

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, η Άγκυρα με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι  ζητά την έκδοση των «8», διαβεβαιώνοντας ότι τότε οι δύο Έλληνες θα έχουν μια «δίκαιη δίκη».

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. Σ’ αυτήν ο τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Δηλώσεις Τσαβούσολου

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε σήμερα πως η ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την παράδοση των 8 στο τουρκικό κράτος, ισχυριζόμενος σύμφωνα με το ΣΚΑΪ  πως ο Έλληνας ομολογός του, Νίκος Κοτζιάς του το είχε πει προσωπικά . Ο ίδιος χαρακτήρισε “περίεργη” τη στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης στο θέμα των οκτώ και απέδωσε την “αλλαγή της Αθήνας” σε πιέσεις από το εξωτερικό. «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς, ο Νίκος Κοτζιάς το είχε πει προσωπικά σε εμένα, αλλά η ελληνική δικαιοσύνη, που λένε ότι είναι ανεξάρτητη, δέχεται πιέσεις από τη Δύση για τους πραξικοπηματίες» υποστήριξε στο πρακτορείο Ανατολή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Πηγή: Τα ΝΕΑ, ,ΣΚΑΪ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο