Ελληνικά F-16 στον εναέριο χώρο των Σκοπίων

Ελληνικά F-16 στον εναέριο χώρο των Σκοπίων

Στον εναέριο χώρο των Σκοπίων θα πετάξουν τα πρώτα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών για το έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ πρόκειται για δύο πτήσεις στον

Στον εναέριο χώρο των Σκοπίων θα πετάξουν τα πρώτα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών για το έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ πρόκειται για δύο πτήσεις στον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας από τις 7:30 έως τις 9:30 (8.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας), που αποτελούν τα προκαταρτικά για τις ανάγκες της αποστολής του ΝΑΤΟ «Air Policing».

Σκοπός των πτήσεων είναι να ελεγχθεί η επικοινωνία και η κάλυψη του ραντάρ της γειτονικής χώρας για την εκπλήρωση των όρων από τα Σκόπια στο τμήμα της αεροπορίας ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Αποστολή «Air Policing» του ΝΑΤΟ.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο