Ελικόπτερα Apache αναπτύσσει η Βρετανία στην Εσθονία

Ελικόπτερα Apache αναπτύσσει η Βρετανία στην Εσθονία

Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε στις 15 Απριλίου ότι επιθετικά ελικόπτερα Apache έχουν αναπτυχθεί στην Εσθονία. Ο ακριβής αριθμός δεν προσδιορίστηκε, ωστόσο, ότι τα ελικόπτερα θα παραμείνουν εκεί για τρεις μήνες. Το Apache στην Εσθονία θα συμμετάσχουν στην άσκηση Sprint Storm και σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ που διεξάγονται στην περιοχή. “Η ανάπτυξη αυτών των ελικοπτέρων θα

Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε στις 15 Απριλίου ότι επιθετικά ελικόπτερα Apache έχουν αναπτυχθεί στην Εσθονία. Ο ακριβής αριθμός δεν προσδιορίστηκε, ωστόσο, ότι τα ελικόπτερα θα παραμείνουν εκεί για τρεις μήνες.

Το Apache στην Εσθονία θα συμμετάσχουν στην άσκηση Sprint Storm και σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ που διεξάγονται στην περιοχή.

“Η ανάπτυξη αυτών των ελικοπτέρων θα ενισχύσει τη βρετανική παρουσία στη Βαλτική, που είναι γνωστή ως Operation Cabrit, με περίπου 1.000 στρατιωτικούς να αναπτύσσονται στη σκηνή”, δήλωσε ο βρετανικός στρατός.

Η επιχείρηση CABRIT είναι το όνομα της επιχειρησιακής εγκατάστασης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Εσθονία, όπου τα βρετανικά στρατεύματα οδηγούν μια πολυεθνική ομάδα μάχης στο πλαίσιο της EFP. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην Ενισχυμένη Προσχολική Παρουσία του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες προκειμένου να ενισχύσουν την Ευρω-Ατλαντική ασφάλεια, να καθησυχάσουν τους Συμμάχους και να αποτρέψουν τους αντιπάλους.

Η ΕΤΠ στα κράτη της Βαλτικής είναι μια ισχυρή, πολυεθνική στρατιωτική δύναμη στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία, επί μόνιμης και περιστροφικής βάσης.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο