Εκτοξεύθηκε ο Hellas Sat 4 (video)

Εκτοξεύθηκε ο Hellas Sat 4 (video)

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Εθνιής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, έγινε μέσω της ERT, για να εξηγήσει επιγραμματικά τι σημαίνει η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 για τις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23:01 ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 , από την Γαλλική Γουιάνα, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.

«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητές για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα, την Ασφάλεια αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας σημαντικό βήμα για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου. Θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τι είπε ο Αποστολάκης

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Εθνιής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, έγινε μέσω της ERT, για να εξηγήσει επιγραμματικά τι σημαίνει η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 για τις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,  εξηγούσε την ιδιαίτερη χρησιμότητα που θα έχει ο νέος δορυφόρος και τις δυνατότητες που θα μπορέσει να προσδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις κυρίως σε τμήματα αυτών, που βρίσκονται αρκετά μακριά από τις βάσεις τους, πράγμα που μεταφράζεται σε στρατιωτικό και τακτικό επίπεδο, με νέες ευκαιρίες επικοινωνιών, εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις είτε σε ειρήνη είτε σε μια κρίσιμη κατάσταση, οι επικοινωνίες θεωρούνται μια από τις πλέον βασικές παραμέτρους που καθορίζουν με κάθε έννοια την εξέλιξη μιας επιχείρησης, γι’ αυτό πολλές φορές σ’ ότι έχει να κάνει με τον τομέα αυτόν, τόσο οι στρατιωτική, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας, είναι αρκετά φειδωλή με το τι θα εξυπηρετήσει κι αυτό δεν είναι ένα Ελληνικό φαινόμενο αλλά συμβαίνει σ’ όλους τους προηγμένους στρατούς του κόσμου. Κανείς δεν θέλει, ο εν δυνάμει αντίπαλος να ξέρει τους τρόπους επικοινωνίας και δικτύωσης με τα κέντρα επιχειρήσεων.

Οι επικοινωνίες θεωρούνται ένα από τα πολύ ευαίσθητα θέματα , τα οποία λίγες φορές τ’αγγίζει κανείς, διότι είναι πολύ λογικό να μην θέλει ουδείς να πει περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνεί μια μεμακρυσμένη ομάδα με τα κέντρα λήψης αποφάσεων που βρίσκονται στα μετόπισθεν.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο