Έκρηξη έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με δύο τραυματίες

Έκρηξη έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με δύο τραυματίες

έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός

Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, που βρισκόταν μέσα σε μια κούτα. Ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ελαφρύτερα, ο νεωκόρος, ο οποίος βρήκε τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον μετέφερε. Μια πιθανότητα είναι ο λόγος της έκρηξης να προκλήθηκε από την μετακίνηση του μηχανισμού, ωστόσο δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα γεγονός που -εκτιμάται από τις αρχές- δείχνει ότι οι δράστες ήθελαν τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

utd

Δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι, αποτελούσαν τον μηχανισμό -το πιθανότερο εμπρηστικό- που εξερράγη το πρωί έξω απο τον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου του ναού.

Οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για τυφλό χτύπημα, καθώς: Δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Στις 8 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσει η λειτουργία στον ναό και στο προαύλιο αλλά και μέσα θα βρίσκονταν πιστοί. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο νεωκόρος είδε τυχαία το μεταλλικό κουτί στο προαύλιο, ειδοποίησε την αστυνομία και μετακίνησε το κουτί, γεγονός που προκάλεσε την πρόωρη έκρηξη. Σε μικρή απόσταση ήταν και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που έφθασε μετά το τηλεφώνημα του νεωκόρου και από την έκρηξη τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στα χέρια και το πρόσωπο.

Πηγή: varius

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο