ΕΑΣ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, στα πρόθυρα λουκέτου οι εταιρία, χωρίς αμυντική βιομηχανία η Ελλάδα

ΕΑΣ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, στα πρόθυρα λουκέτου οι εταιρία, χωρίς αμυντική βιομηχανία η Ελλάδα

Το κλείσιμο της μοναδικής βιομηχανίας πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων, είναι προ των πυλών και θα επιφέρει την πλήρη εξάρτηση της χώρας μας από εξωτερικούς παράγοντες

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ενώ την ίδια στιγμή η αμυντική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωποι με το λουκέτο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των Εργατών Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.Β.Ε.), επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση, «που τόσα υποσχέθηκε, η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση είχε τη έτοιμη λύση για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, σήμερα οδηγεί τα ΕΑΣ, με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο». Υπογραμμίζεται ότι προσπαθεί να ξεπουλήσει  την εταιρεία σαν real estate, όσο-όσο και χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, ότι κινητή και ακίνητη περιουσία υπάρχει όχι για να τη βάλει σε παραγωγική διαδικασία, αλλά για να κερδίσει χρόνο μέχρι να ‘ρθει το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ξεπουλάνε το εργοστάσιο Ελευσίνας έναντι 25 εκ. 600 χιλ. ευρώ αν και υπάρχει εκτίμηση το 2015 για το συγκεκριμένο ακίνητο που ανέρχεται στο ποσό των 40 εκ. 320 χιλ. ευρώ. Φαίνεται ότι ο σχεδιασμός για το ξεπούλημα της εταιρείας έχει παρελθόν αλλά έχει και μέλλον. Ήδη από τον Δεκέμβριο 2015,η Διοίκηση της εταιρείας φρόντισε να καλύψει τον εαυτό της από ποινικές διώξεις αλλά και αγωγές, υπογράφοντας εν κρυπτώ και παρανόμως συμβόλαιο αστικής ευθύνης των μελών του Δ.Σ. με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Η ασφαλιστική κάλυψη καθενός εκ των μελών του Δ.Σ. φαίνεται να ανέρχεται στο ποσό των 5 εκ. ευρώ ανά καλυπτόμενο πρόσωπο. Δηλαδή υποχρέωσαν την εταιρεία να τους καλύψει για πράξεις και παραλήψεις τους για όσο διάστημα διοικούν την εταιρεία αλλά και για δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή τους !!! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Διοίκηση των ΕΑΣ έχουν ευθύνη απέναντι στο λαό για την καταστροφική της πολιτική σε βάρος ακόμη και της άμυνας της χώρας ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές».

Και υπογραμμίζει : «Το κλείσιμο της μοναδικής βιομηχανίας πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων, είναι προ των πυλών και θα επιφέρει την πλήρη εξάρτηση της χώρας μας από εξωτερικούς παράγοντες. Είναι βέβαιο ότι οι κάθε λογής μεσάζοντες θα τρίβουν τα χέρια τους σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Παράλληλα το Σωματείο Υμηττού αναφέρει: Το Σωματείο των Εργαζόμενων της Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Υμηττού, που έχει μέλη τους Εργαζόμενους που ασκούν το δικαίωμα της Επίσχεσης Εργασίας, σας ενημερώνει ότι όλοι οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι παρόντες και απαιτούμε την πλήρη αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων Αποδοχών των Μηνών Απρίλη, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη καθώς και Δεκέμβρη 2016 (Μισθοδοσία: Μας οφείλετε ακόμη τις Εξοφλήσεις Απρίλη, Σεπτέμβρη και τις δεδουλευμένες αποδοχές του μήνα Οκτώβρη, Νοέμβρη, την δεδουλευμένη Προκαταβολή – περίπου 50% – του Δεκέμβρη 2016 καθώς και την Καταβολή των Παρακρατηθέντων Δόσεων σε Ταχ. Ταμιευτήριο: Απρίλη έως Οκτώβρη 2016), πλέον αυτών του χρόνου της Επίσχεσης Εργασίας, ώστε, όπως αναφέρουμε στο έγγραφο της επίσχεσης, να συνεχίσουμε να παρέχουμε την εργασία μας.

Παρότι μας καταβάλλατε δεδουλευμένες αποδοχές, περίπου 80% ενός μήνα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ για το πότε θα μας καταβληθούν τα υπόλοιπα των ανωτέρω.

Με την παρούσα γραπτή διαμαρτυρία μας και εν όψει του γεγονότος ότι τα παραπάνω ποσά είναι απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση των βιοτικών μας αναγκών, περιμένουμε να μας ενημερώσετε τι θα γίνει με την καταβολή των ως άνω οφειλομένων ποσών».

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο