Δύο συμφωνίες για το Eurofighter

Δύο συμφωνίες για το Eurofighter

Ο στόλος των περισσοτέρων από 490 Eurofighter Typhoon έχει πάνω από 380.000 ώρες πτήσης, είναι σε υπηρεσία σε έξη συνολικά πελάτες – κράτη

Πενταετή συμφωνία για την υποστήριξη του του παγκόσμιου στόλου των Eurofighter Typhoon, υπέγραψε η Eurofighter Jagdflugzeug GmbH με τη NETMA.

Η συμφωνία αποτελείται από δύο κύριες συμβάσεις. Η πρώτη καλύπτει την υποστήριξη των μηχανικών δυνατοτήτων και το μάνατζμεντ του προγράμματος. Η δεύτερη καλύπτει τα logistics, τις επισκευές και την παροχή ανταλλακτικών για το στόλο των Eurofighter. Θα παρέχει επίσης βελτιωμένες διαθεσιμότητες, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει πόρους για τα εθνικά προγράμματα των χωρών που έχουν Eurofighter.

Οι δύο συμβάσεις υπεγράφησαν στις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μεταξύ της NETMA για λογαριασμό των κρατών που έχουν Eurofighter, και της εταιρίας Eurofighter Jagdflugzeug GmbH για λογαριασμό των Airbus Defense and Space, BAE Systems και Leonardo.

Ο στόλος των περισσοτέρων από 490 Eurofighter Typhoon έχει πάνω από 380.000 ώρες πτήσης, είναι σε υπηρεσία σε έξη συνολικά πελάτες – κράτη και υπάρχουν παραγγελίες από δύο με πιο πρόσφατη την παραγγελία για 28 αεροσκάφη από το Κουβέιτ, τον Απρίλιο του 2016.

Στις δυνατότητες που προστίθενται στο αεροσκάφος, είναι το νέο ραντάρ Captor-Ε, ο bvr πύραυλος αέρος-αέρος Meteor, ο πύραυλος cruise Storm Shadow και ο πύραυλος αέρος-επιφανείας Brimstone.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο