Δήλωση Π.Καμμένου από τις Βρυξέλλες

Δήλωση Π.Καμμένου από τις Βρυξέλλες

Το ζήτημα στην τουρκική προκλητικότητα είναι ότι η Άγκυρα σέρνει τη χώρα μας σε ένα νέο γύρο ¨διαπραγματεύσεων" άνευ ουσίας, καθώς ουσιαστικά πέτυχε να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να δείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι διαμορφώνει το ¨δίκιο" της περιοχής.

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μία συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Είναι μία συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.                                                                       

Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους.

Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων».

Νωρίτερα πάντως από την πλευρά της Τουρκίας δεν έδειξαν να αγχώνονται καθώς χαμηλόβαθμο στέλεχος επανέλαβε τις επιθετικές δηλώσεις.

Το ζήτημα στην τουρκική προκλητικότητα είναι ότι η Άγκυρα σέρνει τη χώρα μας σε ένα νέο γύρο ¨διαπραγματεύσεων” άνευ ουσίας, καθώς ουσιαστικά πέτυχε να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να δείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι διαμορφώνει το ¨δίκιο” της περιοχής.

Στο πλαίσιο των νέων ΜΟΕ που συμφωνήθηκαν κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Γιλντιρίμ, o ΑΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση ημερομηνίας και τόπου, προκειμένου να ορίσουν διμερή στρατιωτική συνάντηση κορυφής.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο