Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Το βιβλίο μας αποτελεί μια προσπάθεια προσφοράς και διάχυσης του αθροίσματος των γνώσεων και εμπειριών των συγγραφέων, σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εφέδρων), των Σωμάτων Ασφαλείας

Ένα εξειδικευμένο βιβλίο, απαραίτητο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε αντίστοιχες θέσεις, παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη (πριν λίγο καιρό είχε παρουσιαστεί και στην Αθήνα), με τίτλο «CQB – Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, Οπλισμός – Εξοπλισμός – Τακτικές στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης».  Οι δύο συγγραφείς, Γιώργος Δημητρόπουλος και Ευάγγελος Τρασάνης (Ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων, απόφοιτος ΣΜΥ, κάτοχος πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ο πρώτος και Αρχιλοχίας ΕΜΘ, κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών και μεταπτυχιακός φοιτητής ο δεύτερος αντίστοιχα), επισημαίνουν το βιβλίο: «πραγματεύεται όλα τα αντικείμενα που αφορούν έναν μαχητή των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εφέδρων), των Σωμάτων Ασφαλείας και των οργανισμών ιδιωτικής ασφάλειας σχετικά με την χρήση οπλισμού, την επιλογή εξοπλισμού και τις νέες τακτικές στο σύγχρονο και απαιτητικό πεδίο ασφαλείας. Όλα τα αντικείμενα καλύπτονται συστηματικά βήμα προς βήμα με την βοήθεια 500 φωτογραφιών και 300 σχεδιαγραμμάτων».

Το βιβλίο μας αποτελεί μια προσπάθεια προσφοράς και διάχυσης του αθροίσματος των γνώσεων και εμπειριών των συγγραφέων, σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (εν ενεργεία και εφέδρων), των Σωμάτων Ασφαλείας και των οργανισμών ιδιωτικής ασφάλειας, που καθημερινά δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα. Σε αυτούς το αφιερώνουμε άλλωστε, μαζί με τις ευχαριστίες μας.

Το βιβλίο αποτελείται από συνολικά δέκα Κεφάλαια και δύο Παραρτήματα: Αναπτύσσει το αντικείμενο των Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης από το επίπεδο του μαχητή (ατομική τακτική, χειρισμός οπλισμού, αρχές σκοπεύσεως, θέσεις βάλλοντος, αλλαγές γεμιστήρα, εμπλοκές και αντιμετώπιση τους, βολές εν κινήσει, κτλ), στο επίπεδο της ομάδας (ενέργειες σε κτήρια, μέθοδοι εισόδου, εκκαθάριση οικοδομήματος, κίνηση σε κλιμακοστάσιο και σε διάδρομο, κτλ) και τέλος ασχολείται με τις επιχειρήσεις μεγαλύτερων τμημάτων σε κατοικημένους τόπους. Περιλαμβάνει επίσης κεφάλαια σχετικά με τις νηοψίες, τη διαχείριση κινδύνου και τον υβριδικό πόλεμο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με 236 σελίδες γεμάτες δράση, 500 φωτογραφίες και 300 σχεδιαγράμματα.

Το βιβλίο προλογίζει ο Ταξίαρχος Νικόλαος Φλάρης, Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, ο οποίος συνέβαλε ώστε να αποκτήσει Διακλαδικό χαρακτήρα και ο Δημήτρης Πατσουλές, Δημοσιογράφος Αμυντικού Τύπου και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Καταδρομή και Ασφάλεια».

Οι συγγραφείς

Αμφότεροι συμμετείχαν σε ειρηνευτική αποστολή (Κόσσοβο – KFOR), το 2000 συνεργαζόμενοι με ομάδες ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ (10th SFG). Εκπαιδεύτηκαν με τις ομάδες αυτές οι παραπάνω ομάδες και πέρασαν τι εμπειρίες τους στο βιβλίο.

Το 2004, στο πλαίσιο Ολυμπιακών Αγώνων, οι συγγραφείς συνεκπαιδεύτηκαν με ειδικές μονάδες των σωμάτων ασφαλείας πάνω στα ίδια αντικείμενα. Και όπως λένε: «Εκεί για πρώτη φορά συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε έλλειψη τυποποίησης στα τακτικά αντικείμενα που διαπραγματεύεται το βιβλίο μας, ανάμεσα στους διάφορους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και οι δύο είναι απόφοιτοι του αντίστοιχου Νατοϊκού Σχολείου του ΔΙΚΕΕ – ISTC (Διεθνές Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης – International Special Training Center), στο οποίο μάλιστα ένας εξ υμών υπηρέτησε και ως εκπαιδευτής επί τριετία, γινόμενοι κοινωνοί γνώσεων από εμπειρότατους εκπαιδευτές άλλων Νατοϊκών εθνικοτήτων, με πολεμική εμπειρία σε διάφορα μέτωπα.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο