Βοηθητικό πλοίο ΠΝ προσάραξε σε νησίδα στον Πόρο

Βοηθητικό πλοίο ΠΝ προσάραξε σε νησίδα στον Πόρο

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προκληθεί σημαντικές στο ΠΑΤ "Άραχθος" και μετά τη ρυμούλκηση του στα ναυπηγεία θα εκτιμηθεί από το τεχνικό προσωπικό το μέγεθος των βλαβών που έχουν προκληθεί κατά την προσάραξή του στη νησίδα.

Λίγες μέρες μετά την προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» σε νησίδα στην Ψυτάλλεια, ένα ακόμη πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσάραξε σε νησάκι στον Αργοσαρωνικό. Συγκεκριμένα  το Πλοίο Αλιείας Τορπιλών (ΠΑΤ) «ΑΡΑΧΘΟΣ» Α-461, προσάραξε το μεσημέρι στη νησίδα Τσεβελίνια στον Πόρο. Άμεσα απέπλευσε ρυμουλκό για το σημείο του ατυχήματος προκειμένου να αποκολλήσει το βοηθητικό πλοιάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προκληθεί σημαντικές στο ΠΑΤ “Άραχθος” και μετά τη ρυμούλκηση του στα ναυπηγεία θα εκτιμηθεί από το τεχνικό προσωπικό το μέγεθος των βλαβών που έχουν προκληθεί κατά την προσάραξή του στη νησίδα.

Το Α-641 ΑΡΑΧΘΟΣ

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στη Δ. Γερμανία το 1966 για λογαριασμό του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε τον Νοέμβριο του 1989. Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών ύστερα από τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων του στόλου.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα πλοία αλιείας τορπιλών (ΠΑΤ), όλα τύπου «430 Α» κατασκευασμένα στα γερμανικά ναυπηγεία ‘Schweers, Bardenfleth’ στα μέσα τις δεκαετίας του 1960.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο