Αύξηση 37,7% των εξαγωγών της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας στο εννιάμηνο

Αύξηση 37,7% των εξαγωγών της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας στο εννιάμηνο

Κατά 37,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές φτάνοντας σε αξία το 1,855 δισεκατομμύριο δολάρια το πρώτο εννεάμηνο του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα βασικά οπλικά συστήματα της τουρκικής βιομηχανίας είναι τα χερσαία οχήματα Hizir και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα AKNA και Bayraktar TB2, ενώ αποδέκτες αυτών των τουρκικών

Κατά 37,7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές φτάνοντας σε αξία το 1,855 δισεκατομμύριο δολάρια το πρώτο εννεάμηνο του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τα βασικά οπλικά συστήματα της τουρκικής βιομηχανίας είναι τα χερσαία οχήματα Hizir και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα AKNA και Bayraktar TB2, ενώ αποδέκτες αυτών των τουρκικών εξαγωγών είναι πάρα πολλές χώρες ανάμεσα τους κι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Περσικού Κόλπου.

Στην πρώτη θέση των εισαγωγέων τουρκικού αμυντικού υλικού βρίσκονται οι ΗΠΑ με εξαγωγές αξίας 595.248.000 δολαρίων κι ακολουθούν η Γερμανία με 184.776.000 δολάρια και το Ομάν με 180.356.000 δολάρια που προτίμησε χερσαία τεθωρακισμένα οχήματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μεγάλη εξαγωγική επιτυχία της Τουρκίας ήταν οι πωλήσεις της οπλισμένης έκδοσης του αεροχήματος Bayraktar TB2 σε Ουκρανία και το Κατάρ.

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι τα παραπάνω νούμερα όπως μεταδίδονται δεν λένε όλη την αλήθεια. Για παράδειγμα, οι εξαγωγές στις ΗΠΑ αφορούν υποκατασκευαστικό έργο, όπως για παράδειγμα απάρτια του F-35 που από τον Μάρτη του επόμενου έτους δεν θα υπάρχει πια.

Κάποιες πωλήσεις θα κοστίσουν στην Τουρκία όπως αυτές στην Λιβύη που τεχνηέντως δεν αναφέρονται ούτε διαφημίζονται. Οι δε πωλήσεις στην Ουκρανία, ήταν ουσιαστικά ανταλλαγή σε είδος, αφού η Ουκρανία παραχώρησε στην Τουρκία δικαιώματα κατασκευής για ένα αντιαρματικό βλήμα.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές δεν υπάρχει αμιγώς 100% τουρκικό αμυντικό σύστημα , οι πωλήσεις το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να πέφτουν, καθώς οι τουρκικές εταιρείες δεν θα έχουν πλέον κρίσιμα υποσυστήματα όπως κινητήρες να τοποθετήσουν στα προϊόντα τους με αποτέλεσμα να χάνουν πελάτες, όπως ήδη έχει αρχίσει και συμβαίνει.

Επίσης εταίρος της Τουρκίας θεωρείται το Πακιστάν που επιθυμεί να αγοράσει ελικόπτερα, κορβέτες και γίνονται συζητήσεις και τ

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο