Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο: Νέοι “στρατοί” προς την Ευρώπη, υβριδικός πόλεμος ή σενάρια αποσταθεροποίησης;

Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο: Νέοι “στρατοί” προς την Ευρώπη, υβριδικός πόλεμος ή σενάρια αποσταθεροποίησης;

σε τουρκικό έδαφος φιλοξενούνται συνολικά τέσσερα εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, αν και χιλιάδες Σύροι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους από την Τουρκία.

Αυξάνονται επικίνδυνα οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, ενώ η συγκέντρωση στα Διαβατά “για πάνε στην Ευρώπη”, αφου “ανοίγουν τα συνορα’, κάνουν την ατμόσφαιρα να μυρίζει “μπαρούτι”.

Μόνο την Κυριακή, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 1.000 πρόσφυγες, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στα Διαβατά, ενώ οι αρχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκονται σε συνεγερμό, καθώς μετά την ήττα του ISIS στη Συρία, οι Τζιχαντιστές χρειάζονται χιλιάδες για να κρυφτούν ανάμεσά τους.

Έτσι υπάρχει ανάλογη φήμη ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ελλάδα, με συνέπεια οι λαθρομετανάστες να προσπαθούν να φτάσουν στην Αδριανούπολη και από εκεί στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με κάθε τρόπο για μια “καλύτερη ζωή” στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2018 σε τουρκικό έδαφος φιλοξενούνται συνολικά τέσσερα εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, αν και χιλιάδες Σύροι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους από την Τουρκία.

Και καθώς οι χώρες τις κεντρικής Ευρώπης θέλουν ελέγχους δηλαδή κλειστά σύνορα για τους λαθρομετανάστες, όλες οι χώρες των ροών θα πιεστούν με την Ελλάδα περισσότερο στην οποία βρίσκονται ήδη επίσημα δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο