Ασκήσεις του Στρατού σε Έβρο και Χαϊδάρι

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό ο ΕΣ τις ασκήσεις. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Έβρος και το Χαϊδάρι.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο, η άσκηση επιχειρησιακής εκπαίδευσης «ΠΕΠΛΟΣ 2016», από τις Μονάδες της 31 Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας και της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Εξετάσθηκαν τα Σχέδια Ετοιμότητας και Συναγερμού των δύο Σχηματισμών, η κίνηση προσωπικού και μέσων σε επιλεγμένες θέσεις και η εκτέλεση επιχειρήσεων Τακτικού Συγκροτήματος, ημέρα και νύχτα, με την υποστήριξη Ελικοπτέρων.

Χαϊδάρι

Το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι Αττικής, η εκπαιδευτική άσκηση ΤΑΜΣ «ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ».

Σκοπός της άσκησης ήταν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Διαβιβάσεων τάξεως ΣΣΕ 2015  να εκπαιδευτούν στα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα του στρατού ξηράς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αναπτύχθηκε το Κέντρο Επικοινωνιών ενός Σχηματισμού και επιτεύχθηκαν ενσύρματες και ασύρματες επικοινωνίες μεταξύ προϊστάμενων και υφιστάμενων κλιμακίων.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαϊδης  και ο Διευθυντής Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, Ταξίαρχος Απόστολος Περβολαράκης,  οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπαιδευόμενους και τους παρείχαν κατευθύνσεις και συμβουλές.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο