Άρχισε η δημοσίευση των ονομάτων για το Σκοπιανό: Νέα Μακεδονία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Άρχισε η δημοσίευση των ονομάτων για το Σκοπιανό: Νέα Μακεδονία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

το νέο όνομα θα είναι η “Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας”, ενώ η σύντομη εκδοχή θα είναι “Νέα Μακεδονία”.

Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα “InfoShqip”, το όνομα που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το “Νέα Μακεδονία” (Nova Macedonia). Ερωτηθείς για το ζήτημα του ονόματος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν μπαίνει σε ονοματολογία.

Η ιστοσελίδα “InfoShqip” επικαλείται έγγραφο που έχει στην κατοχή της άλλα και πληροφορίες που προέρχονται από “αξιόπιστη πηγή στην Ελλάδα”, και αναφέρει λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της χώρας μας στο ζήτημα της ονομασίας. Υποστηρίζει ότι το νέο όνομα θα είναι η “Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας”, ενώ η σύντομη εκδοχή θα είναι “Νέα Μακεδονία”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας και αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μία ακατάσχετη ονοματολογία αλλά να έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες μία λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια. Πρόσθεσε πως εφόσον έχουμε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, εφόσον υπάρχουν θετικά βήματα, θα ενημερωθούν αρμοδίως οι πολιτικοί αρχηγοί». Στη συνέχεια οι λεπτομέρειες που παρουσιάζει η ιστοσελίδα από το έγγραφο:

Όνομα: Име/name: Република Нова Македонија(мк-кир) Republika Nova Makedonija(mk-lat) Republic of New Macedonia(eng) – Δημοκρατία της Νέα Μακεδονία(gr) – Dimokratia tis Nea Makedonia(gr-lat)

Συντομογραφία: Νέα Μακεδονία -Нова Македонија – Nova Makedonija (MK), -New Macedonia (Eng) -Νέα Μακεδονία (g).

Γλώσσα: СОВРЕМЕН Македонски јазик – Sovremen Makedonski jazik(мк) MODERN Macedonian/Makedonski(eng), Σλαβομακεδονική γλώσσα – Slavomakedoniki glossa(gr). –

Εθνικότητα: Μακεδονική / Νέοι Μακεδόνες – Εκκλησία: Нова Македонска Православна Црква – Охридска Архиепископија (мк), New Macedonian Orthodox Church – Ohrid Archbishopric(eng), Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέα Μακεδονίας – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας (g).

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει αδικαιολόγητη βιασύνη για ένα θέμα που ξεκίνησε το 1944 και αν κάποιος οφείλει να βιάζεται, αυτός είναι τα Σκόπια. Μάλιστα είναι αμφίβολο, ακόμη και στην περίπτωση τα Σκόπια πραγματικά θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις αλυτρωτικές διαθέσεις, ότι θα μπορέσουν να ανακαλέσουν τις επεκτατικές τους διαθέσεις 25 ετών που ξεκινούν από το Σύνταγμα και τα σχολικά βιβλία, μέχρι τις δραστηριότητες των ομογενών στο εξωτερικό.

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ www. InfoShqip.com

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο