Άρχισαν τα… όργανα για τους S-400: υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τη Moody’s

Άρχισαν τα… όργανα για τους S-400: υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τη Moody’s

Οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ έχουν την οικονομία ως μέσω πίεσης και αυτό ξεκίνησαν να κάνουν στην Τουρκία. Αρχικά με το τελεσίγραφο για τους S-400/F-35 που πήρε παράταση στις 31 Ιουλίου και μετά τα τεχνικά αμυντικά (στοπ στην εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων), τώρα με την οικονομία ως μοχλό πίεσης. Εξάλλου και στην Ελλάδα πριν μπει

Οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ έχουν την οικονομία ως μέσω πίεσης και αυτό ξεκίνησαν να κάνουν στην Τουρκία.

Αρχικά με το τελεσίγραφο για τους S-400/F-35 που πήρε παράταση στις 31 Ιουλίου και μετά τα τεχνικά αμυντικά (στοπ στην εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων), τώρα με την οικονομία ως μοχλό πίεσης.

Εξάλλου και στην Ελλάδα πριν μπει στα μνημόνια, τα… όργανα είχαν αρχίσει από τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης.

Η Moody’s ανακοίνωσε την περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας στην βαθμίδα «Β1» από «Ba3», διατηρώντας παράλληλα «αρνητική» προοπτική.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody’s δεν συμβαδίζει με τους οικονομικούς δείκτες της χώρας. «Η απόφαση δεν συμβαδίζει με τους βασικούς δείκτες της τουρκικής οικονομίς και ως εκ τούτου εγείρει ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της ανάλυσης του οργανισμού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα έχουν διαμηνύσει στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να πάρει τους S-400,  ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα F-35 με τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους. Όμως οι ΗΠΑ το έχουν θέσει ξεκάθαρα ότι υπάρχει ζήτημα διαρροής μυστικών του JSF στη Ρωσία και γι’ αυτό πιέζουν την Τουρκία.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο