Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί BBC για μακεδονική μειονότητα, απαντούν διπλωματικές πηγές

Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί BBC για μακεδονική μειονότητα, απαντούν διπλωματικές πηγές

“Η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας” τονίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, σχετικά με ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση του BBC, το οποίο αναφέρεται σε “καταπιεσμένους Μακεδόνες-Σλάβους”. Το ρεπορτάζ του BBC, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας” τονίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, σχετικά με ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση του BBC, το οποίο αναφέρεται σε “καταπιεσμένους Μακεδόνες-Σλάβους”. Το ρεπορτάζ του BBC, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, περιέχει ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία. Αύριο μάλιστα, όπως επισημαίνουν, θα σταλεί και σχετική επιστολή προς το BBC, απορρίπτοντας τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του ρεπορτάζ.

Μετά την κυβέρνηση των ΣΚοπίων και τους διάφορους Σκοπιανούς ανά τον κόσμο (κυρίως ΗΠΑ και Αυστραλία) που πανηγυρίζουν, ήρθε και το δημοσίευμα του BBC να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό. Το ΒΒC δεν λέει κάτι περισσότερο από αυτό που λένε οι επίσημοι των Σκοπίων ότι η κυβέρνηση έδωσε “Μακεδονική” εθνικότητα στα Σκόπια και αντί να απαιτήσει ρυθμίσεις για την ελληνική μειονότητα στο γειτονικό κράτος άνοιξε την πόρτα στους “Σκοπιανολάγνους” για “Μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα.

Έτσι δεν έλεγαν και στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας? Και τελικά έφτασε όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια “Μακεδονία” και τώρα οι ΣΥΡΙΖΑιοι να το επικαλούνται ως επιχείρημα? Εδώ το έχουμε ξαναγράψει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι λύνει.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο