Απάντηση α.Γ.Γ. ΝΑΤΟ σε Ε. Καϊλή: το ΝΑΤΟ μένει στο Αιγαίο, δεν ασχολείται με τις τουρκικές παραβιάσεις

Απάντηση α.Γ.Γ. ΝΑΤΟ σε Ε. Καϊλή: το ΝΑΤΟ μένει στο Αιγαίο, δεν ασχολείται με τις τουρκικές παραβιάσεις

To NATO μένει στο Αιγαίο αλλά ταυτόχρονα ποιεί την νήσσαν στο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων

Το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αιγαίο απάντησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Δρ. Shea, στην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Ελιά, ενώ ακολουθώντας την πάγια τακτική της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν πήρε θέση επί των τουρκικών παραβιάσεων.

Ειδικότερα, το θέμα των παραβιάσεων σε όλη την έκταση της ελληνικής χωρικής θάλασσας από τουρκικά υποβρύχια έθεσε στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Δρ. Shea, η Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζήτησε από τον αξιωματούχο του ΝΑΤΟ απαντήσεις για τις πρόσφατες περιπτώσεις παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων. «Κατάφορες παραβιάσεις της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, δημιουργούν κλιμάκωση και ενδεχόμενη αστάθεια στην περιοχή,  παρότι υπάρχουν ήδη πολεμικές επιχειρήσεις στα βόρεια της Λιβύης και στα ανοιχτά της Συρίας, με έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ, που φαίνεται να αγνοεί η γειτονική μας χώρα. Ανησυχεί το ΝΑΤΟ για τη συνεχή και κλιμακούμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από χώρα μέλος της Συμμαχίας».

Στην απάντηση του ο Δρ. Shea τόνισε ότι το ΝΑΤΟ, διατηρώντας δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στοχεύει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και στην συμβολή του στην παρακολούθηση των επιχειρήσεων της FRONTEX και δεν αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από το Αιγαίο και τα Ελληνικά σύνορα. Είναι, λοιπόν, πιθανό να δράσει και πάλι αν χρειαστεί, για την επαναφορά των ισορροπιών.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο