Αντιδράσεις για την πώληση του Εργοστασίου των ΕΑΣ στην Ελευσίνα

Αντιδράσεις για την πώληση του Εργοστασίου των ΕΑΣ στην Ελευσίνα

Εμείς πουλάμε το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην Ελευσίνα! Πιθανώς θεωρούμε ότι ο εξοπλισμός της συμμάχου γίνεται για εσωτερική κατανάλωση

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τις απειλές του Ερντογάν. Το γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας ελπίζουμε ότι είναι γνωστό στο υπουργείο. Η πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας πλέον είναι σε θέση να παράγει από πυρομαχικά, πυραύλους που θα εξοπλίσουν το F-35, πυραύλους εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς μέχρι μείζονα οπλικά συστηματα… Κι εμείς; Εμείς στον αντίποδα πουλάμε το εργοστάσιο των ΕΑΣ στην Ελευσίνα! Μάλλον δεν τα χρειαζόμαστε. Πιθανώς θεωρούμε ότι ο εξοπλισμός της συμμάχου γίνεται για… εσωτερική κατανάλωση. Μας αρκεί που αγοράζουμε. Αν και πάνε χρόνια και από την τελευταία αγορά μείζονος οπλικού συστήματος!

Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν. Οι εργαζόμενοι, προφανώς, και  η Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.).

Παρακάτω παρατίθενται οι ανακοινώσεις τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Εργοστάσιο της  Εταιρείας  Ελληνικών  Αμυντικών  Συστημάτων   Ελευσίνας και στις   Αποθήκες των Δερβενοχωρίων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ κο ΒΙΤΣΑ

Κύριε Υπουργέ,

Η τελευταία μας ελπίδα ότι θα διασωθούν τα Ε.Α.Σ. έσβησε χθες με την τοποθέτηση σας στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και με ευχολόγια, τα προβλήματα μάλλον πληθαίνουν παρά λύνονται.

Έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου 2016 Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την πώληση του Εργοστασίου της Ελευσίνας.

Η τιμή που αναφέρατε χθες των 23,1 εκ ευρώ θεωρείται ξεπούλημα και όχι πώληση με βάση ότι το 2009 τα ΕΛ.ΠΕ. προσέφεραν για ενοικίαση των 100 στρεμμάτων, 25 εκ ευρώ για 25 χρόνια και μάλιστα προκαταβολικά, ενώ είχε γίνει και σχετικό προσύμφωνο που ακυρώθηκε μετά από αντιδράσεις του Σωματείου Ελευσίνας φοβούμενο ότι αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο του Εργοστασίου.

Το ίδιο διάστημα η συνολική εκτίμηση των 550 στρεμμάτων ανερχόταν στα 56 εκ ευρώ.

Εκείνη την εποχή μάλιστα, τα ΕΛ.ΠΕ. πρότειναν για τους 187 τότε εργαζόμενους της Ελευσίνας να δώσουν ακόμα και την αποζημίωση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όσους ήταν κοντά στην συνταξιοδότηση και την πρόσληψη όλων των υπολοίπων στα ΕΛ.ΠΕ. Αλλά και πάλι οι εργαζόμενοι δεν το αποδέχτηκαν γνωρίζοντας ότι το κλείσιμο του Εργοστασίου των Ε.Α.Σ. Ελευσίνας χωρίς μέριμνα για την χαμένη παραγωγική ικανότητα του Εργοστασίου θα σήμαινε και την αρχή του τέλους για την Εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι του Εργοστασίου της Ελευσίνας πάλεψαν για να μη κλείσει το Εργοστάσιο. Γνωστοποίησαν στους πάντες την αναγκαιότητα παραμονής της Ελευσίνας διαπιστώνοντας τον κίνδυνο να χαθεί η εμπειρία παραγωγής σε γκάμα πυρομαχικών που έβγαιναν στο Εργοστάσιο.

Για τον κίνδυνο αυτό ενημερώσαμε και τη Διοίκηση Βασιλείου – Χρηστίδη και εσάς προσωπικά.

Όταν η πολιτική ηγεσία σύνδεσε το κλείσιμο του Εργοστασίου με τη σωτηρία της Εταιρείας, οι εργαζόμενοι συνεργάστηκαν με την Διοίκηση για την μεταφορά τεχνολογικού εξοπλισμού και τεχνογνωσίας στο Εργοστάσιο του Λαυρίου.

Αναφέρατε ακόμα και στη Βουλή, κύριε Υπουργέ, ότι ενώ το Εργοστάσιο της Ελευσίνας έκλεινε, οι εργαζόμενοι του σας έκαναν το τραπέζι. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό δεν ήταν από τη χαρά τους. Εκεί δεσμευτήκατε και εσείς προσωπικά αλλά και η Διοίκηση των Ε.Α.Σ., ότι οι εναπομείναντες 22 εργαζόμενοι της Ελευσίνας, που τόσα πρόσφεραν και πάντα έβαζαν πλάτη για την Εταιρεία, θα είναι μέρος της συμφωνίας για την πώληση του Εργοστασίου ακολουθώντας εργασιακά τον όποιον αγοραστή.

Ακόμα και σε συνάντηση στο γραφείο σας στο ΥΠ.ΕΘ.Α. δεσμευτήκατε ότι η συμφωνία είναι συμφωνία κι αν χρειαστεί θα μειωθεί το τίμημα αγοράς για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δε της Εταιρείας, σε κάθε συνάντηση που είχε μαζί μας, τόνιζε ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο.

Χθες στη Βουλή, στην επιτροπή Άμυνας φάνηκε ότι οι συμφωνίες και οι λόγοι τιμής εξαφανίστηκαν δια μαγείας. Αποδείχτηκε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα η διοίκηση των Ε.Α.Σ. και Υπουργείο Άμυνας παίζατε με ψεύτικες υποσχέσεις στις πλάτες των εργαζομένων.

Κύριε Υπουργέ,

Προχωράτε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό σε πώληση δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτική επιχείρηση χωρίς καν να διασφαλίζετε τις θέσεις εργασίας, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτή τη διαδικασία και το τίμημα.

Αντιθέτως προβάλατε τις μετατάξεις ως «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», απαλλάσσοντας μια ιδιωτική εταιρεία από την ευθύνη και την υποχρέωση να προσλάβει το προσωπικό.

Για να δικαιολογήσετε δε τον ιδιώτη, κατευθύνεστε στο να επιβαρύνεται το δημόσιο με τις μετατάξεις που προβάλετε.

Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι εκκρεμεί η εξυγίανση του οικοπέδου από εκρηκτικά καθώς και η μεταφορά εναπομείναντος χρήσιμου τεχνολογικού εξοπλισμού, εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των εργαζομένων της Ελευσίνας.

Κύριε Υπουργέ,

Ευχαριστούμε για τον εμπαιγμό, την υποκρισία και το θέατρο που παίξατε εις βάρος μας.

Σας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε να μην ολοκληρωθούν σχέδια που δεν περιλαμβάνουν και τη σωτηρία των εργαζομένων από μια ιδιωτική εταιρεία που μοναδικό στόχο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε το κλείσιμο ενός Εργοστασίου που συνέβαλε εδώ και 100 χρόνια στην Άμυνα της χώρας μας.

Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι η ιστορική ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας προϋπήρχε στο χώρο πολύ πριν εγκατασταθούν δίπλα της τα ΕΛ.ΠΕ.

Επί Υπουργίας σας τελικά αποφασίστηκε το οριστικό τέλος του Εργοστασίου χωρίς καν να υλοποιήσετε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Η ανακοίνωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)

ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΑΜΥΝΤΙΚΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΟ  ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ

Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα για να μην κλείσει η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας σε πυρομαχικά, όπλα και οπλικά συστήματα.

Δυστυχώς όμως από τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου της κυβέρνησης που ψηφίστηκε με σύνθημα το σκίσιμο των μνημονίων και πραγματοποίησε το παραπέρα σκίσιμο της κοινωνίας, έτσι και στα ΕΑΣ οι καλύτερες μέρες που υποσχέθηκαν μεταμορφώθηκαν σε μέρες θανάτου για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Οι μάγοι με τα δώρα μεταλλάχθηκαν σε ζόμπι. Οι αθεόφοβοι υποκριτές, οι θεομπαίχτες  οδηγούν την εταιρεία σε γρήγορο θάνατο και συνεχίζουν το θέατρο υποκρινόμενοι και μεταβιβάζοντας τις ευθύνες μεταξύ τους.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ ρίχνει τις ευθύνες στο Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Άμυνας στη Διοίκηση, το Υπουργείο Οικονομικών σαν Πόντιος Πιλάτος, τις ρίχνει στο Υπουργείο Άμυνας και στη Διοίκηση. Τον ρόλο του καλού ειρηνοποιού έχει το Μαξίμου και ο κ. Φλαμπουράρης δίνει απλόχερα υποσχέσεις στους εργαζόμενους που μόλις βγουν από το γραφείο  του τις ξεχνάει.

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ – ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ  ΣΤΗΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Φυσικά ευθύνες έχουμε και τα συνδικάτα που ανεχτήκαμε το διαίρει και βασίλευε της Διοίκησης. Ανεχτήκαμε τη διάλυση της Νομικής Υπηρεσίας και τις απολύσεις των δικηγόρων , ανεχτήκαμε  την τοποθέτηση διευθυντή στη Νομική Υπηρεσία ενός υπερήλικα δικηγόρου ο οποίος ανασύρθηκε από την αφάνεια σε ηλικία 70 ετών  και παράνομα, κατά τον δικηγορικό κώδικα παραμένει στην εταιρεία.

Ανεχτήκαμε τα τερτίπια αυτού του ανθρώπου που απέκτησε ξαφνικά ρόλο ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ουσιαστικά απών από την εταιρεία και σήμερα καθοδηγεί την εταιρεία και τον Διευθύνων  Σύμβουλο που τον  προστατεύει αλλά και συντάσσεται μαζί του, στην υπεροψία και στην εκδικητική μανία.

Ανεχτήκαμε τις απολύσεις άξιων στελεχών, που συνοδεύτηκαν με αβάσιμες κατηγορίες και λάσπη χωρίς αποδείξεις, χωρίς στοιχεία. Οι μιμητές του Γκέμπελ απέκτησαν ρόλο. Απέλυσαν  απλή εργαζόμενη γιατί απλά έτσι έκριναν!!!

Ανεχτήκαμε τη διάλυση της οργάνωσης της εταιρείας, τις βλαπτικές μεταβολές, τις τοποθετήσεις στο οργανωτικό σχήμα της εταιρείας με μοναδικό κριτήριο την πολιτική ταυτότητα και την δουλοπρέπεια στις εντολές του αφέντη.

Ανεχτήκαμε όλα τα προηγούμενα γιατί πιστέψαμε σε λόγους τιμής – κάλπικους, γιατί  πιστέψαμε στα ψέματά τους, γιατί μας εγκλώβισαν στη λογική ο σώζων εαυτό σωθήτω  και  στη λογική των συμφερόντων του κάθε εργοστασίου ξεχωριστά.

Καλόπιστα  τους  εμπιστευθήκαμε και δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα, ότι παραδίδουν την εταιρεία σε ιδιωτικά τρωκτικά που έρχονται ως επίσημοι,  δήθεν συνεργάτες – χωρίς να έχουν καμία πιστοποίηση – για να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των ΕΑΣ και των εργαζομένων (βλέπε ΣΟΥΚΟΣ).

Η Διοίκηση πραγματοποίησε  ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς να φέρει  έστω και μια παραγγελία. Έφτασε η εταιρεία να χρωστάει  παντού . Επικαλέστηκαν στη Βουλή παραγγελίες που μας  έφερε αυτή η κυβέρνηση, αυτή η Διοίκηση.  Δυστυχώς εδώ δεν κρύβεται θησαυρός αλλά υποκρισία.

ΤΟΥΣ  ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ!!!

Έφτασε η ώρα ενωμένοι ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γνωρίζουμε ότι η Εταιρεία είναι κλειστή,  η παραγωγή σταμάτησε, καμία αισιοδοξία και εμπιστοσύνη σε Κυβέρνηση και Διοίκηση.

 ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΛΠΕ!!!

Οι διαδικασίες ξεπουλήματος της Ελευσίνας βλάπτουν τα συμφέροντα της εταιρείας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Διοίκηση, την Κυβέρνηση που  πιθανόν να απασχολήσουν και τη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως θέλει να λέγεται, προσφέρει χωρίς διαγωνισμό στα ιδιωτικά συμφέροντα ένα εργοστάσιο που το 2010 είχε εκτιμηθεί περίπου στα 60 εκατομμύρια. Επίσης το 2009 τα ΕΛΠΕ ζήτησαν την  ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ  ΣΗΜΕΡΑ χαρίζονται  550 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΑ 23 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ!! και μάλιστα απαλλαγμένο από πρόσθετα βάρη!!!

Αυτή τη διαπραγμάτευση έκαναν ο διευθύνων Σύμβουλος παρέα με τον γνωστό και μη εξαιρετέο διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας  με τα ΕΛΠΕ! Και εκτός αυτών δεν έκαναν τίποτα για να αναγκάσουν τα ΕΛΠΕ να αποζημιώσουν την εταιρεία για την μόλυνση που έχουν προκαλέσει στο εργοστάσιο που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο του. Τα πετρέλαια που σώζονται κυριολεκτικά από αυτή την αγορά επέβαλλαν  να βάλλουν τους όρους τους στα ΕΑΣ .Γιατί άραγε;;;

Τα ΕΑΣ όπως όλοι γνωρίζουμε για να προβεί στην αγορά πρώτων υλών ώστε να ξεκινήσει η  παραγωγή και να εξοφλήσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους,  χρειάζονται τουλάχιστον 70 εκ. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης  για  χρηματοδότηση αποδεικνύονται,  όνειρο απατηλό.

Είναι βέβαιο ότι οι κύριοι αυτοί κινούνται με κρυφά σχέδια… Σήμερα  προβάλλουν τις μετατάξεις ως λύση. Εάν τελειώσουν με το ξεπούλημα της Ελευσίνας είναι βέβαιο ότι σειρά έχει το εργοστάσιο του Υμηττού.  Όταν τελειώσουν με τα  ασημικά θα ακολουθήσει το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κλείσουν την μοναδική Δημόσια Αμυντική Βιομηχανία. Να εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο  τα περίεργα παιχνίδια  με τον ιδιώτη που έχουν τοποθετήσει στο Λαύριο και ετοιμάζονται να τον τοποθετήσουν και στην Ελευσίνα. Αναλαμβάνει ως  ειδήμων  το  έργο της καταστροφής πυρομαχικών στο Λαύριο, ένα έργο για το οποίο τα ΕΑΣ έχουν την τεχνογνωσία, αφού οι εργαζόμενοι  έφτιαξαν  τις νάρκες, αυτοί  μπορούν  και να τις καταστρέψουν. Επιτέλους  ας σταματήσουν κάποιοι στην κυβέρνηση να προωθούν νταβατζήδες  σε βάρος της Δημόσιας ΕΑΣ.

Ως  Ομοσπονδία, ως Εργαζόμενοι, κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε τρωκτικά, από όπου και αν προέρχονται,  να λειτουργούν σε βάρος των ΕΑΣ  και έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε.

Θα παλέψουμε τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που οδηγούν, εταιρεία και εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Όλοι μαζί καλούμαστε να αντισταθούμε στις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται  σε βάρος μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2016 ΚΑΙ ΣΤΗΝ  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ 12.30

Γραμματεία   Τύπου   Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο