ΑΝΕΑΕΔ προς EUROMIL για το θέμα της κράτησης των ελλήνων στρατιωτικών

ΑΝΕΑΕΔ προς EUROMIL για το θέμα της κράτησης των ελλήνων στρατιωτικών

Επειδή πιστεύουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) αντιπροσωπεύει όλους τους Στρατιωτικούς και τις Οικογένειες τους ανεξάρτητα από την Χώρα ή το Έθνος τους παρακαλούμε να αναλάβετε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίνετε ότι απαιτούνται και προς όποιους απαιτείται...

Προς : Ευρωπαϊκό  Οργανισμό Στρατιωτικών Οργανώσεων

[European Organization of Military Association  (EUROMIL)]

( Υπόψη του κ. Προέδρου )

ΘΕΜΑ:  Κράτηση Ελλήνων Στρατιωτικών από τις Τουρκικές Αρχές

Αγαπητέ  κ. Πρόεδρε

Όπως ήδη γνωρίζετε από τον Διεθνή Τύπο αλλά και από το σχετικό έγγραφο που σας έχει στείλει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ( ΠΟΕΣ), οι Τουρκικές αρχές συνέλαβαν και κρατούν παράνομα δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι. κατά την διάρκεια της συνηθισμένης περιπολίας τους εκ λάθους, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή της συνοριακής γραμμής Ελλάδας – Τουρκίας και της κακής σήμανσης της συνοριακής γραμμής, πέρασαν στην Τουρκική περιοχή.

Τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονταν μέχρι τώρα ως μικρά τοπικά περιστατικά και λυνόντουσαν  άμεσα από τους τοπικούς διοικητές.

Δυστυχώς αυτήν την φορά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και έχουμε την σύλληψη και παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πράξη που είναι αντίθετη προς το εθιμικό δίκαιο και πέρα των άλλων προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Κύριε Πρόεδρε

Επειδή πιστεύουμε  ότι ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) αντιπροσωπεύει όλους τους Στρατιωτικούς και τις Οικογένειες τους ανεξάρτητα από την Χώρα ή το Έθνος τους παρακαλούμε να αναλάβετε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίνετε ότι απαιτούνται και προς όποιους απαιτείται, ώστε να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν η περιπέτεια των δύο αυτών  στρατιωτικών και να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Παράλληλα, προτείνουμε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) να αναλάβει την όποια πρωτοβουλία απαιτείται ώστε να διασφαλιστεί η ύπαρξη  ασυλίας στους στρατιωτικούς όταν εμπλέκονται σε τέτοια τοπικά και μικρά  περιστατικά, ανεξάρτητα από την στολή της Χώρας που φοράνε.

 

Ανακοίνωση 1/2018

ΘΕΜΑ: Άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών

Η ΑΝΕΑΕΔ παρακολουθεί με ανησυχία το θέμα της σύλληψης και παράνομης κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο (2) στελεχών του Στρατού Ξηράς στην περιοχή του Έβρου από τις αρχές της γείτονος χώρας.

Χώρας μέλος της ίδιας νατοϊκής συμμαχίας και υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε.!!!!

Στο ψήφισμα που εξέδωσε η Γ.Σ της ΑΝΕΑΕΔ την 4 Μαρτίου 2018 τονιζόταν, ότι στην περιοχή μας έχουν συσσωρευτεί και αναδειχθεί ανταγωνισμοί, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, εξοπλισμοί, απειλές, πόλεμοι και τα αποτελέσματα αυτών, δηλ. καταστροφές, φτώχεια και μετανάστευση.

Το διεθνές περιβάλλον, σύμφωνα με τη νέα Εθνική Στρατηγική Άμυνας των ΗΠΑ, κυριαρχείται από τον «διακρατικό στρατηγικό ανταγωνισμό».

Αλλά ουδείς εκ των υστέρων προφήτης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεταβολή στην στάση και τις αντιδράσεις της Τουρκίας η οποία φαίνεται να  έχει μεταβεί από την προκλητικότητα στην επιθετικότητα στο Αιγαίο, την θαλάσσια περιοχή μεταξύ  Ρόδου – Καστελόριζου – Κύπρου – Κρήτης, την Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η απαίτηση για συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους μας είναι ίσως όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη.

Η άμεση διευθέτηση του θέματος της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πρέπει να έχει  τον χαρακτήρα του επείγοντος  και οι αρμόδιοι να προβούν σε όλες τις απαραίτητες πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες, ώστε οι συλληφθέντες και μη νόμιμα κρατηθέντες να επιστρέψουν υγιείς και ασφαλείς στις οικογένειές τους και στο καθήκον τους.

Η ταχεία και χωρίς όρους απελευθέρωση των δύο άτυχων συναδέλφων μας είναι η ενδεδειγμένη  λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να αποφευχθεί κάθε πολιτική εκμετάλλευση ή άλλη ένταση των Ε/Τ σχέσεων, εξ αιτίας του συμβάντος αυτού.

Η ΑΝΕΑΕΔ στέκει αλληλέγγυα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους  και με τις μικρές τις δυνάμεις προσπαθεί να συμβάλει στην γρήγορη επίλυση του θέματος.

Η αποστολή εγγράφου προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL), της οποίας η ΑΝΕΑΕΔ είναι τακτικό μέλος, είναι μια από τις ενέργειές της.

Ήδη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL), και μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΣ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαιτεί λύση με διπλωματικά μέσα και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο