Ανακοίνωση Eurocontrol για επικείμενη επίθεση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ανακοίνωση Eurocontrol για επικείμενη επίθεση στην Ανατολική Μεσόγειο

υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης καθώς ενδέχεται να εκτοξευθούν πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί.

Μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, από καλεί να επιδείξουν οι εταιρείες αεροπορικών μεταφορών λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων στη Συρία, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης καθώς ενδέχεται να εκτοξευθούν πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Σημειώνεται ότι Ρωσία και ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο