Άλλαξε τους Αρχηγούς των ΕΔ ο Ερντογάν

Άλλαξε τους Αρχηγούς των ΕΔ ο Ερντογάν

Οι τρεις αρχηγοί θα αντικατασταθούν από άλλα κορυφαία μέλη των ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ αναμένεται να υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Την αντικατάσταση των αρχηγών τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YAS) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι τρεις αρχηγοί θα αντικατασταθούν από άλλα κορυφαία μέλη των ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ αναμένεται να υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια να ανακοινωθούν δημόσια.

Σύμφωνα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ θα αντικατασταθεί από τον αρχηγό των δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής Γιασάρ Γκιουλέρ και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου θα αντικατασταθεί από τον αντιναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ θα αντικατασταθεί από τον Χασάν Κουτσουκακιούζ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή διοικητής της τουρκικής Τακτικής Αεροπορίας, σύμφωνα πάντα με το NTV.

Πέρυσι το YAS μείωσε τη θητεία ορισμένων αξιωματικών, ενώ αποστράτευσε επίσης 586 συνταγματάρχες και παρέτεινε κατά δύο χρόνια τη θητεία άλλων 434 συνταγματαρχών.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο