Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προωθεί η Τουρκία

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προωθεί η Τουρκία

Εξάμηνη θητεία και εξαγορά ή μισθό για τους επόμενους έξι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ όσοι παραμείνουν θα πριμοδοτούνται για έφεδροι αξιωματικοί

Νομοσχέδιο που φέρνει σημαντικές αλλαγές στην στρατιωτική θητεία στην Τουρκία προωθεί η κυβέρνηση στην Τουρκία. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση της διάρκειας της θητείας σε έξι έναντι 12 μηνών που ισχύει σήμερα και δυνατότητα εξαγοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Όσοι στρατευμένοι το επιθυμούν θα μπορούν να υπηρετήσουν μόνον την περίοδο υποχρεωτικής προπαίδευσης, που θα διαρκεί έναν μήνα, και να εξαγοράσουν τους υπόλοιπους πέντε μήνες έναντι 31.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4.500 ευρώ).

Ωστόσο δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της θητείας για έξι επιπλέον μήνες για όσους το επιθυμούν με μισθό και προτεραιότητα στις αιτήσεις για τις θέσεις έφεδρων αξιωματικών.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, αφότου περάσει από την επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο