Αλβανοί εθνικιστές κατέστρεψαν το μνημείο του Θύμιου Λιώλη και κατέβασαν την Ελληνική σημαία στην Κρανιά στην Βόρειο Ήπειρο utd

Αλβανοί εθνικιστές κατέστρεψαν το μνημείο του Θύμιου Λιώλη και κατέβασαν την Ελληνική σημαία στην Κρανιά στην Βόρειο Ήπειρο utd

Επί 35 λεπτά η εκπομπή "Αλβανικές ρίζες", που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Top channel, το μεγαλύτερο Αλβανικό κανάλι , παρουσίαζε ως εξτρεμιστές τον Θύμιο Λιώλη και τον Σπυρομήλιο.

Αλβανός έσπασε το μνημείο του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά της Βορείου Ηπείρου.

Έγινε αντιληπτός απ’ τους χωριανούς, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και τον αναζητούν μαζί με την αστυνομία στον κάμπο του βούρκου όπου βρήκαν καταφύγιο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Αλβανός Εθνικιστής κατέστρεψε τον μνημείο του Θύμιου Λιώλη και κατέβασαν την ελληνική σημαία. Ο Αλβανός εθνικιστής έγινε αντιληπτός από του κάτοικους οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο καφενείο και τον κυνήγησαν.

Το δράστη περίμενε αυτοκίνητο με συνεργούς αλλά την στιγμή που άκουσαν τις φωνές των κατοίκων φοβήθηκαν και τον παράτησαν.

Η αλβανική τηλεόραση ασχολείται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση με την Ελλάδα. Τα ντοκιμαντέρ φροντίζουν να μπολιάσουν με αντιπάθεια στους Αλβανούς για τη χώρα μας.

Επί 35 λεπτά η εκπομπή “Αλβανικές ρίζες”, που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Top channel, το μεγαλύτερο Αλβανικό κανάλι , παρουσίαζε ως εξτρεμιστές τον Θύμιο Λιώλη και τον Σπυρομήλιο.

«Ο Θύμιος Λιώλης είχε επαφές με τον Σπυρομήλιο , μια προσωπικότητα από τις πιο εξτρεμιστικές ο οποίος με κάθε ευκαιρία ζητούσε την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας με την Ελλάδα», λέει το ντοκιμαντέρ.

Κατηγορούσαν τους δυο Έλληνες για δολοφονίες και θηριωδίες.

«Οι δολοφονίες ήταν τόσο άγριες που τολμώ να πω ότι στην ιστορία της Αλβανίας σπανίως θα βρούμε ανάλογες. Σκότωσαν παιδιά στις κοιλίες των μαμάδων τους, δολοφονίες εναντίον ενός αθώο και αβοήθητου λαού στο όνομα της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου», λέει ο αλβανός ιστορικός Γιάχο Τσάνα.

Σπυρομήλιος και Θύμιος Λιώλης ήταν οι προστάτες των Βορειοηπειρωτών. Για εκείνους έχουν χτιστεί μνημεία στη Βόρεια Ήπειρο. Κάθε χρόνο γίνονται εκδηλώσεις προς τιμήν τους.

utd 13.09 – 4/12

Στην αποκατάσταση του μνημείου του Θύμιου Λιώλη προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι του χωριού έπειτα από τον χθεσινό βανδαλισμό από Αλβανούς εξτρεμιστές.

Η Ελληνική σημαία κυματίζει στη θέση της ξανά και Βορειοηπειρώτες συνεχίζουν απτόητοι την ζωή τους παρα τα χτυπήματα που δέχονται από ακραίους Αλβανούς

 

Πηγή: Himara.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο