Ακάρ: Καμία κίνηση αναπάντητη στο Αιγαίο

Ακάρ: Καμία κίνηση αναπάντητη στο Αιγαίο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος ουσιαστικά απάντησε στον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, μιλώντας σε βετεράνους πολέμου στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με αρκετά μέσα στην Ελλάδα και την Κύπρο που φιλοξενούν τις δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι “αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος ουσιαστικά απάντησε στον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, μιλώντας σε βετεράνους πολέμου στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με αρκετά μέσα στην Ελλάδα και την Κύπρο που φιλοξενούν τις δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι “αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις” και πρόσθεσε ότι “θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας”.

Ο Χουλουσί Ακάρ, υπενθύμισε και πάλι τα περί “Γαλάζιας Πατρίδας” και σημείωσε ότι η Τουρκία πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της.

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του διεθνούς δικαίου. Γι’ αυτό αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης ‘αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος’», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

ΠΗΓΗ: OPEN TV/ΕΘΝΟΣ/ sigmalive

 

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο