Αίτηση και για Kiowa από ΗΠΑ

Αίτηση και για Kiowa από ΗΠΑ

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εστάλη η επιστολή αίτησης LOR (Letter of Request), στην αρμόδια υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ

Αίτηση για την απόκτηση 70 ελικόπτερων τύπου OH-58D Kiowa από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, έστειλε η χώρα μας.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εστάλη η επιστολή αίτησης LOR (Letter of Request), στην αρμόδια  υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ DSCA (Defense Security Cooperation Agency) για την απόκτηση των  ελικοπτέρων OH-58D Kiowa.

Η ελληνική πρόταση αφορά την προμήθεια μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) για 70 ελικόπτερα ελικόπτερων OH-58D Kiowa, των απαραίτητων ανταλλακτικών για την κάλυψη των αναγκών επί δύο χρόνια, την εκπαίδευση των στελεχών και τον εξοπλισμό υποστήριξης με το κόστος να υπολογίζεται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ (τα ελικόπτερα θα δοθούν δωρεάν και το κόστος περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα μαζί με τη μεταφορά τους).

Σημειώνεται ότι ο στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε τη απόσυρση εξολοκλήρου του στόλου των OH-58D Kiowa Warrior το 2014 και την αντικατάσταση των αποστολών τους από drones και AH-64Α Apache.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο