Ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τους νεοσύλλεκτους με τον αλβανικό αετό

Ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τους νεοσύλλεκτους με τον αλβανικό αετό

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αποφάσισε να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 50 ημερών σε κάθε έναν από τους επτά αλβανικής καταγωγής οπλίτες

Με ποινή φυλάκισης 60 ημερών τιμωρήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι επτά νεοσύλλεκτοι στρατιώτες, αλβανικής καταγωγής, που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αποφάσισε να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 50 ημερών σε κάθε έναν από τους επτά αλβανικής καταγωγής οπλίτες.
Αυτή είναι η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί με βάση τον στρατιωτικό κανονισμό ΣΚ 20-1, στους επτά νεοσύλλεκτους από το Γενικό Επιτελείο.
Στη συνέχεια παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και επαύξησε την ποινή στις 60 ημέρες, όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ οι επτά νεοσύλλεκτοι οπλίτες θα υπηρετήσουν επιπλέον θητεία 40 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«O αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την
πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.

Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται».

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιώτες αλβανικής καταγωγής έχουν ανεβάσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με τον «αετό».

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο