20 ετών έγινε η 193 ΜΠΕΠ

Η 193 ΜΠΕΠ έγινε 20 ετών! Στην επετειακή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Επιχειρησιακή ετοιμότητα 20 ετών συμπλήρωσε πρόσφατα η 193η Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (193 ΜΠΕΠ – MLRS), που εδρεύει στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση.

Στις 4 Απριλίου 1996, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης,  η 193 ΜΠΕΠ (MLRS) εκτέλεσε την πρώτη βολή MLRS. Η βολή αυτή αποτέλεσε το επιστέγασμα, των προπαρασκευαστικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, από την παραλαβή των πρώτων εκτοξευτών και του κύριου υλικού της Μοίρας τον Ιούνιο 1995.

Έκτοτε, η Μοίρα διάγει σε μια διαρκή ανοδική πορεία, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση της μαχητικής της ισχύος σε υψηλό επίπεδο, απόρροια της οποίας είναι η δημιουργία του αισθήματος της υπερηφάνειας των στελεχών που υπηρετούν στην 193 ΜΠΕΠ (MLRS) και στον 323 ΛΕ (MLRS), γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ενδιαφέρον, την ανησυχία και την αγάπη για το υλικό, αλλά και στις επαγγελματικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Κοινή συνισταμένη των παραπάνω, είναι το «Πνεύμα Μονάδας» που εξασφαλίζει την πλήρη διαθεσιμότητα των μέσων και την  υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, περιέλαβε μεταξύ άλλων Δοξολογία στο Ηρώο της Μοίρας και  Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής.

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Απόψεις

Αρθρογράφοι

Εξοπλισμοί

Βίντεο